5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

AÜ'den 8 bin öğrenciye yardım

AÜ'DE HER ÜÇ ÖĞRENCİDEN BİRİ YARDIM ALIYOR

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektör Yardımcısı Naci Gündoğan, güz ve bahar döneminde yaklaşık 8 bin öğrenciye beslenme ile barınma yardımı yaptıklarını belirterek, "Örgün öğrencilerimizin üçte birine yardım veriyoruz. Bu hiçbir üniversitede yok" dedi.

Güz döneminde 5 bin olan yardım sayısını başvuruların çokluğu sebebiyle 8 bin kişiye çıkardıklarını belirten Prof. Dr. Gündoğan, "Ekonomik kriz sebebiyle birçok öğrenci mağdur oldu. Yasal olanaklar çerçevesinde imkanları zorlayarak, ikinci dönem 3 bin kişiye daha beslenme ve barınma yardımı yaptık. Bu rakamla birlikte 8 bin öğrencimize ulaştık. Bir başka deyişle örgün öğrencilerimizin üçte birine yardım veriyoruz. Bu hiçbir üniversitede yok” diye konuştu.

Naci Gündoğan, verdikleri bursun gerçekten ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını istediklerini kaydederek, şunları söyledi:

"İhtiyaç sahibi olmayanlar, lütfen bize başvurmasın. Bu başvurular, gerçekten ihtiyacı olanların bu yardımdan yararlanmasını engelliyor. Hatalı ya da yalan beyanda bulunanlara yaptırım uygulayacağız. Önümüzdeki dönem başvurular, internet aracılığıyla yapılacak ve Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nce hazırlanan bilgisayar programı sayesinde ihtiyaç sahibi öğrenciler saptanacak."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2010 Salı 17:28:00
Güncelleme :13 Nisan 2010 Salı 18:58:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?