5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

AÜ'den ikinci üniversite imkanı

AÜ'DEN İKİNCİ ÜNİVERSİTE İMKANI

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, açık öğretim mezunlarına ve halen eğitimini sürdürenlere günde 1.5 TL'ye sınavsız ikinci üniversite bitirme imkanı sağladıklarını söyledi.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, yaptığı açıklamada, uzaktan öğretim sistemi açık öğretim ile 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite mezunlarına ve halen öğrenimlerini sürdürenlere günde 1.5 TL'ye sınavsız ikinci üniversite bitirme imkanı sunduklarını belirterek, "Yapılan araştırmalarda, işletme, iktisat ve açık öğretim fakültelerinin programlarını ikinci üniversite olarak okumak için ÖSS'ye giren 20 bin kişi olduğunu tespit ettik. Sınavsız kayıt yaptırabilecek 20 bin kişinin boşuna ÖSS'ye girmiş olduğunu

tespit ettik. Bir duyuru eksikliği olduğunu anladık ve ikinci üniversite imkanını daha iyi anlatmaya karar verdik. Uzaktan öğretim sistemi açık öğretim ile 2 yıllık, 4 yıllık üniversite mezunlarına ya da öğrenimlerini sürdürenlere günde 1.5 TL'ye sınavsız ikinci üniversite imkanı sağlıyoruz. 2 bin lira ödenerek 4 yıllık üniversite bitirilebilir. Kendini yenilemek isteyen, ikinci üniversite mezunu olmak isteyenler için bulunmaz bir fırsat. İşletme, iktisat, uluslararası ilişkiler, 2 yıllık ön lisans programları ile birlikte 38 program var" diye konuştu.

Kendini yenilemek isteyenlere bu fırsatı getirdiklerini ifade eden Aydın, "Artık dünya değişti, küresel rekabet var. İnsanlar akıllarını ne kadar iyi kullanırsa o kadar iyi. 81 ilde açık öğretim bürolarımız var. İkinci üniversiteyi okumak isteyenler, 25 Ekim-26 Kasım tarihlerinde bulundukları illerde kayıt yaptırabilir. Üniversiteyi evlere getiriyoruz. Bu hizmette okuldan atma, kayıt silme yok. Biz yeni bir fırsat eşitliği getiriyoruz. Öğrenci Türkiye'nin hangi üniversitesinde okursa okusun, bu fırsattan yararlanabilir" dedi.

2011 yılında TRT ile birlikte hazırladıkları ortak kanal açma projesini de değerlendiren Aydın, "Öğrencilerimizin anlayamadıkları dersler bu kanalda yayınlanacak programlarda tekrar anlatılacak. 24 saatlik yayının 12 saatini biz kullanacağız. Öğrencilerimize danışmanlık hizmeti vereceğiz. Bu yayın öğrencilerimiz için çok faydalı olacak" şeklinde konuştu.

AÜ'DEN İKİNCİ ÜNİVERSİTE İMKANI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2010 Çarşamba 14:45:03
Güncelleme :20 Ekim 2010 Çarşamba 14:50:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?