3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

AÜ'ye 27 bölüm daha açılıyor

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Fevzi Sürmeli, kampüslerdeki 100 bin metrekare alanda süren inşaatların bitme noktasına geldiğini ve gelecek dönem 27 yeni bölüm daha açacaklarını belirterek, "Sanayi ile anonim şirketi bazında ortaklığımız var" dedi.


Eskişehir Anemon Otel'de düzenlenen ''Eskişehir Ekonomisi ve Geleceği'' konulu panelde konuşan Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, bugünkü hayatı iyi şekilde ileriye taşımanın önemli olduğunu ifade ederek, "Geçen dönemlerden itibaren seçtiğimiz bir sloganımız var. O da, 'hayatın içinden'. Hayatın içinde olmak gerektiğine inanıyoruz. Bu sebeple sadece sahip olduğumuz olanaklar değil, bu olanakların geliştirilmesi oranında bir kurumun başarılı olacağını da düşünüyoruz.

Şuanda önümüzdeki ay ve onu izleyen aylarda Anadolu Üniversitesi'nin kampüslerinde 100 bin metrekapalı alandaki inşaatlarımızı bitiriyoruz. Bunlar eğitim alanı. Önümüzdeki dönemde de 27 yeni bölüm açılıyor. Bu daha çok insanın gelmesi, eğitimin yapılması anlamına geliyor. Üniversiteyi sadece normal bir eğitim kurumu olarak görmüyoruz" diye konuştu.
Rektör Sürmeli, üniversite-sanayi işbirliğinin önemine dikkati çekerek, şunları söyledi:
"Sanayide ortaklarımız var. Bir ortağımız da sanayi odamızın kendisi. OSB'de yer alan onlarca sanayici. Devlet kurumuyuz. Bu ortaklığımız nerede biliyor musunuz? Anonim şirket bazında, bu şekilde yürüyor. Şuanda bütün yatırımlar bitti.

Türkiye'nin çok önemli bir nanoteknoloji laboratuvarı bitmiştir. Ülkeyi ileriye taşıyacak teknolojinin başındadır. Önümüzdeki ay, bu Türkiye'nin çok güzide uzay merkezini birlikte açacağız. Buradan Eskişehir'e sanayi, inovasyon, iş olanakları üretilmesi, yani gelecek demektir. Bazen düşünüyoruz ki, eşitlik adalet değildir. Eğer Eskişehir çalışıyorsa, ne olur çalışmanın karşılığını alsın."
 

İha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 15:23:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?