9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

Avrupalı bin öğrenci buluşacak

Avrupa'nın 42 ülkesinde yaşayan bin öğrenci, Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde (AÜ) bir araya gelecek.

15 binden fazla üyesiyle bağımsız uluslararası bir gençlik örgütü olan AEGEE-Avrupa, Avrupa Öğrencileri Forumu Kulübü (AEGEE-Eskişehir) ve Anadolu Üniversitesi'nin 1-4 Kasım tarihleri arasında organize edeceği "Autumn Agora 2007" adlı faaliyet, Avrupa'nın farklı 241 şehrindeki bin öğrenciyi buluşturacak. Eskişehir Avrupa Öğrencileri Forumu Kulübü Başkanı Gökhan Balaban, düzenledikleri basın toplantısında, yurtdışından gelen katılımcılar ile Eskişehir'deki üniversite öğrencilerinin buluşması, öğrenciler arasında kültürel etkileşimin oluşması ve öğrencilere farklı bakış açılarını kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Balaban, "Bin Avrupalı öğrenciye Türk misafirperverliği ile birlikte Türkiye'nin sahip olduğu doğal güzellikleri ve kültürel mirası göstereceğiz. Bunun yanı sıra Eskişehir ve Anadolu Üniversitesi'ni tanıtmak, bir çok dinin özgürce ve beraberce varlığını devam ettirebildiği, sayısız uygarlığın yüzyıllarca aynı çatı altında huzur içinde barındığı, görülmemiş, duyulmamış bir çok güzelliği, efsaneyi bünyesinde barındıran bu toprakların geleceğin Avrupası'nda yer alması gerekliliğinin önemini bir kez daha vurgulamak amacındayız" dedi.

AEGEE Avrupa Öğrencileri Forumu'nun genel kurulu niteliğindeki Autumn Agora 2007 organizasyonunun, Eskişehir'de gerçekleştirilen en büyük uluslararası faaliyetlerden biri olacağını ifade eden Gökhan Balaban, "Avrupa ve dünyayı ilgilendiren meseleler konuşularak, bu sıkıntılar üzerine de projeler üretilecek. Bu yıl daha fazla Avrupa konsepti üzerinde gerçekleştirilecek olan Autumn Agora 2007'de serbest dolaşım hakkı ve küresel ısınma projelerinin üretilmesi planlanıyor" diye konuştu. Autumn Agora 2007 Proje Koordinatörü Fatih Tunca da, "AEGEE'nin 4 temel prensibi; yüksek öğrenim, barış ve istikrar, kültürel değişim, aktif vatandaşlıktır. Erasmus Programı, Euro-İslam Projesi, Kafkas Projesi, Türk-Yunan Sivil Diyaloğu ve Yaz Üniversitesi Projesi de, AEGEE'nin diğer faaliyetleridir" dedi.

Anadolu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden Nebiye Özaydemir ise, böylesi önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Toplantıda, Anadolu Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri arasında yer alan Avrupa Öğrencileri Forumu Kulübü'nün diğer yöneticileri de AÜ Rektörü Fevzi Sürmeli'ye katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2007 Perşembe 17:00:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?