3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Avrupa'ya örnek oldu, ödül aldı!

DOĞUM VE ÇOCUK HASTALIKLARI HASTANESİ'NE

Eskişehir Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından düzenlenen 18. Ulusal Kalite Kongresi'nde "Mükemmellikte Süreklilik" ödülü verildi.

Ödülü, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki törende TÜSİAD Başkan Yardımcısı Ümit Boyner ve KalDer Başkanı Ali Rıza Kaylan'dan aldığını belirten Başhekim Burak Erdinç, hastanede seçkin bir ekiple çalıştığı için çok mutlu olduğunu ve ödülü ekibi adına aldığını söyledi.

Erdinç, Eskişehir Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin 2006 yılında Ulusal Kalite Büyük Ödülü'nü de alarak kamu ve kendi kategorisinde bir ilki gerçekleştirdiğini hatırlatarak, "2008 yılında Avrupa Kalite Başarı Ödülü'nü de alan hastanemiz hem ülkemizde, hem de Avrupa'da bir ilki başararak vizyonuna uygun olan örnek hastane olmayı başardı. Özellikle Avrupa Kalite Ödülü sonrasında Eskişehir Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi merkezi Brüksel'de bulunan Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) tarafından tüm Avrupa sağlık kuruluşlarına örnek gösterildi ve hastanenin birçok verisi ve örnek uygulamaları EFQM aracılığı ile Avrupa'daki sağlık kuruluşları ile paylaşıldı. Mükemmellik kültürünü yayma ve geliştirme çalışmalarımız, kesintisiz olarak devam edecek" dedi.

Söz konusu ödülün, Türkiye'de 'Ulusal Kalite Büyük Ödülü' alan kuruluşların en az 3 yıl sonra başvurabildikleri ve toplam kalite yönetiminde ödül sonrasında da çalışmalarının sürekliliğini sağladıklarını gösterdikleri bir kategori olduğu, ayrıca 'mükemmellik modeli' çalışmalarının ödül sürecindeki en son aşamasını oluşturduğu belirtildi. Bugüne kadar Türkiye'de sadece üç kuruluşun "Mükemmellikte Süreklilik" ödülü almaya hak kazandığı, daha önce Bosch Bursa Tesisi ve Kocaeli Sanayi Odası'nın bahse konu ödülü aldığı bildirildi.

DOĞUM VE ÇOCUK HASTALIKLARI HASTANESİ'NE
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 21:27:03
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 21:53:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?