4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Ayça'nın en acı karne günü!

Kocaeli'nde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 6 asker arasında yer alan Denizci Astsubay Murat Korkmaz, memleketi Eskişehir'de gözyaşları arasında toprağa verildi. Karne gününde şehit babasının tabutuna son kez sarılan ilköğretim 6. sınıf öğrencisi minik Ayça'nın, "Buz gibisin baba, gitme" diye ağlaması yürekleri dağladı.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesine bağlı Değirmendere beldesi D 130 karayolunda dün meydana gelen trafik kazasında 5 arkadaşıyla beraber şehit olan Gölcük Donanması'nda görevli Deniz Astsubay Kıdemli Başçavuş Murat Korkmaz, memleketi Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı. Korkmaz'ın cenazesi, ilk olarak Emek Mahallesi Vatanseverler Sokağı'ndaki baba ocağına getirildi. Burada Korkmaz'ın yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Murat Korkmaz'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, daha sonra Merve Camii'ne götürüldü. Karne gününde şehit babasını son yolculuğuna uğurlamanın acısını yaşayan ilköğretim 6. sınıf öğrencisi Ayça Korkmaz (11), babasının fotoğrafını öptü. Cenaze namazından sonra babasının tabutuna sarılan Ayça'nın, "Bırakın beni bir defacık ne olur. Buz gibisin baba, gitme. Annemden başka hiçbiriniz beni anlamıyorsunuz. İçim acıyor. Allah'ım çok erken oldu. Bir kerecik öpeyim" diyerek gözyaşı dökmesi herkesi ağlattı. Törende babasının tabutu askerler tarafından cenaze aracına taşınırken yakınları tarafından güçlükle zapt edilen Ayça Korkmaz, "Gitti, elimden gitti" diye ağladı.

Acılı babası Abdullah, annesi Fatma ve eşi Zülfiye Korkmaz ile diğer yakınlarının da tabutuna sarılıp ağladığı Murat Korkmaz'ın cenazesi, cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'ta defnedildi. Cenazeye, çok sayıda askeri ve mülki erkan ile şehit Korkmaz'ın silah arkadaşları da katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 18:42:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?