6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Ayrı ayrı gömüldüler

Eskişehir'de kıskançlık yüzünden cinnet geçiren genç kadının eşini ve kızını tabancayla vurarak öldürdükten sonra intihar etmesinin ardından, aile fertleri gözyaşları arasında toprağa verildi.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli'nin özel korumalığını yapan Murat Başkaya (33) ile aynı üniversitenin Devlet Konservatuvarı Halk Bilim Merkezi'nde kostüm görevlisi olarak çalışan eşi Gülbeyaz Başkaya (33) arasında kıskançlık sebebiyle 2 gün önce meydana olayda, kadın önce eşi Murat'ı, ardından kaçarak kanepe arkasına saklanan 8 yaşındaki kızı Ece'yi sırtından vurarak öldürdü.

Cinnet geçiren Gülbeyaz Başkaya, ardından intihar etti. Ölen Murat Başkaya ve kızı Ece'nin cenazeleri, bugün Orhangazi Mahallesi'ndeki Orhangazi Camii'ne getirildi. Oğlunu ve torununu kaybetmenin acısını yaşayan baba Mehmet Ali ve kardeşleri Vedat ile Nihat Başkaya, yakınlarının yardımıyla ayakta durabildi.

Cenazeye Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Tekin, YÖK üyesi Engin Ataç ile mesai arkadaşları ve yakınları katıldı. Kendisinin güvenliğini sağlayan çok sevdiği korumasını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Rektör Sürmeli, taziyeleri kabul etti. Cenazede, ailenin arkadaşları ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Baba ve kızının naaşları, cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere memleketleri Kütahya'nın İncik köyüne götürüldü.

Anne Gülbeyaz Başkaya'nın cenazesi ise, Şarhöyük Mahallesi'ndeki Mustafa Efendi Camii'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

...
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 16:48:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
pınar güneş IP: 88.229.87.xxx Tarih : 1.10.2011 18:16:57

canım arkadaşım başın sağolsun sen benim en iyi arkadaşımdın çok eskiden sen ölmeden önce içemde çok oynardık.ama sen öldün bu duruımA ÇOK üzüldüm