9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

Baba oğula Rottweiler saldırısı

Eskişehir’de, 3 kişi, Rottweiler cinsi köpeklerini daha önce tartıştıkları genç ile babasının üzerine saldırttı. Baba oğul evlerine kaçarak kurtulurken, yakalanarak gözaltına alınan zanlılar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İddiaya göre, Mesut T. (36), Tuncay Ö. (25) ve Murat S. (25) yanlarında Rottweiler cinsi köpekle, dün gece saat 21.30 sıralarında, daha önce kavga ettikleri Gürkan Balçık'ın (17), Sütlüce Mahallesi Uluzafer Caddesi’ndeki evine gitti. Evin önünde Gürkan Balçık ve babası Arif Balçık (44) ile tartışan zanlılar, yanlarında getirdikleri köpeğe komut vererek, üzerlerine saldırttı. Baba oğul köpeğin saldırısından evlerine kaçarak kurtulurken, 3 zanlı geldikleri 26 DH 520 plakalı otomobille kaçtı.

Baba Arif Balçık'ın durumu polise bildirmesi üzerine, Mesut T., Tuncay Ö. ve Murat S.’nin içinde bulundukları otomobil, Sütlüce Mahallesi İstiklal Caddesi’nde durduruldu. 3 zanlı gözaltına alınırken, üzerlerinde yapılan aramada, Murat S'nin cebinde 2 gram esrar bulundu.

KÖPEĞİ BELEDİYE EKİPLERİ ALDI

Zanlılardan, Tuncay Ö’ye ait olan ve aracın arka koltuğunda duran Rottweiler cinsi köpeğe müdahale etmeyen polisler, belediye ekibine bildirdi. Polisler, belediye ekipleri gelene kadar, kapılarını kapattıkları otomobilin arka koltuğunda duran köpeğin yanına yaklaşmadı. Kısa süre sonra gelen Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ekipleri ucunda boyunluk bulunan sopayla köpeği otomobilden dışarı çıkardı. Köpek, belediye aracıyla Tepepebaşı Belediyesi’ne ait hayvan barınağına götürüldü. Belediye yetkilileri, Rottweiler cinsi köpeklerin tasmasız dolaştırılmasının yasak olduğunu belirterek, sahibi hakkında yasal işlem yapılacağını belirtti.

Gözaltına alınan Mesut T., Tuncay Ö. ve Murat S., ‘kişilerin huzur ve sükununu bozmak, hayvanı tehlike yaratabilecek şekilde başıboş bırakmak ve esrar maddesi bulundurmak’ suçlarından sevk edildikleri adliyede, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı
Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2007 Cumartesi 16:11:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serdar akış IP: 78.168.47.xxx Tarih : 16.07.2008 23:55:34

bence köpekler sadece köpek diyerek saldırı amaçlı beslenmemeli köpekler insanların dostudur vede herzaman öyle kalmalı lütfen herkes dikkate alsın köpeklerimizi sevelim vede kendi kötü davranışlarımızı onlara vermemeliyiz köpekler her ne kadar hayvan bile olsa hiç bir hayvan bu eziyetlere mahsur kalmamalı