4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Babalarına 'bu adam' dediler!

Eskişehir'de, eşini balta ve bıçakla öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşmada pişmanlığını ifade eden sanığa, çocukları 'baba' yerine, "bu adam, şahıs" diye hitap etti.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü ilk duruşmasında, tutuklu sanık Ramazan Battal Ö. (43) hakim karşısına çıktı.

Oğlu Kemal ve kızı Mediha Ö.'nün de hazır bulunduğu duruşmada ifade veren sanık, 25 yıllık eşi Şennur Ö.'nün son dönemde hareket ve giyimlerinden şüphelendiğini, boşanmak istediğini, kendisini başkasıyla aldattığını itiraf ettiğini iddia etti.

Ramazan Battal Ö. "Bana, 'Kendini iple asacaksın, akrabalara hasta olduğunu söyleyeceğiz' dedi. Bunun için pazardan ip aldığını söyledi. Kendimi asacağım yeri de beraber ayarladık. Konuşarak eve döndük. Bir an önce intihar etmemi istiyordu. Eşim, kredi kartı borçlarını iki yıldır M.D.'nin ödediğini ve her gece kendisiyle telefonla görüştüklerini söyledi. Olay günü bunları konuştuktan sonra eşim banyoya girdi. İçki içtim, ağlıyordum. Kendimi kaybettim. Sadece mutfaktan bıçağı aldığımı hatırlıyorum. Çok pişmanım" dedi.

Çiftin oğlu Kemal Ö. ise, "bu adam" diye hitap ettiği babasından şikayetçi olarak, "Olay günü babam iş bulma bahanesiyle beni evden uzaklaştırdı. Evde durmamı istemiyordu. Babama kızıp evden çıktım. Daha sonra olayı öğrendim. Babam hep kendisi için yaşadı. Ceza almasını istiyorum'' diye konuştu.

"Bu şahıs" diye hitap ettiği Ramazan Battal Ö.'nün içki ve kumar da dahil olmak üzere her türlü kötü alışkanlığı olduğunu öne süren kızı Mediha Ö. de şunları söyledi:

"Anneme bir şey yapacak diye korkumdan geceleri uyuyamıyordum. Babam, annemi ve beni sürekli dövüyordu, eve bakmıyordu. Valilik yardımıyla geçiniyorduk. Anneme iftiralar atıyordu. Olay günü ısrarla evden gitmemi istedi. Eve döndüğümde annem banyoda yatıyordu. Her yerde kan izleri vardı. Babam sürekli, 'Ben öleceğim' diyordu. Babam olaydan 10 gün önce pazardan ip aldı. Anneme ipi sorduğumda, 'Sakın ha dokunmayın' dedi."

Mahkeme heyeti, maktul Şennur Ö.'nün bir aylık cep telefonu kayıtlarının, 6 aylık kredi kartı hesap özetlerinin ve Ramazan Battal Ö.'nün ceza ehliyetinin olup olmadığının araştırılması için duruşmayı erteledi.

41 yaşındaki maktul Şennur Ö., 22 Aralık 2008 tarihinde kızı Mediha Ö.'nün eve gelmesiyle banyoda ağır yaralı halde bulunmuştu. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Şennur Ö. kurtarılamamıştı. Eşini bıçak ve baltayla yaralayıp kaçtığı iddia edilen Ramazan Battal Ö., bir gün sonra Çifteler ilçesinde yakalanıp tutuklanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 21:37:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?