3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Babasını öldürdü, serbest kaldı

Eskişehir'de, kendisini evlendirmediği gerekçesiyle tartıştığı kalp hastası babasını darp ederek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan bir genç, akıl hastası olduğunun anlaşılması üzerine yüksek güvenlikli bir sağlık kuruluşunda koruma ve tedavi altına alınması şartıyla tahliye edildi.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, tutuklu sanık Sinan Çapkın (29) son kez hakim karşısına çıktı. Çapkın, duruşmada verdiği ifadesinde, "Ben evlenmek istedim. Bunu babama söyledim. O da 'oğlum paramız yok' dedi. Ben ses çıkartmadım. Sehpanın ayağını kırdı, onunla bana vurdu. Bende onun boğazını sıktım, kendisine yumruk attım. Sonra odama gittim, yatıyordum. Daha sonra polisler geldi. Olay evimizin salonunda oldu. Bu olay olurken, salonda üvey annem vardı. O bizim kavgamızı gördü. Ben Eskişehir Devlet Hastanesi'nde 2.5 sene yattım, tedavi gördüm. Benim ilk rahatsızlık belirtilerim, askerde ortaya çıktı" dedi.

Mahkeme heyeti, akıl hastası olduğu raporla kesinleşen sanık hakkındaki kararını duruşma sonunda açıkladı. Mahkeme, olay tarihinde ceza ehliyeti olmadığı anlaşılan sanığı, yüksek güvenlikli bir sağlık kurumunda koruma ve tedavi altına alınmasına karar vererek tahliye etti.

Sinan Çapkın, yerleştirileceği sağlık kurulunca düzenlenecek raporda, "toplum açısından tehlikeliliğinin ortadan kalktığının ya da önemli ölçüde azaldığının" belirtilmesi halinde serbest bırakılacak.

6 Mayıs 2007 tanihinde Şirintepe Mahallesi Gamze Sokağı'nda bir evde meydana gelen olayda, darp edilerek yaralanan Mehmet Çapkın (54) olay yerinde hayatını kaybetmiş, olayın ardından gözaltına alınan oğlu Sinan Çapkın çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 15:46:37
Güncelleme :19 Haziran 2009 Cuma 15:53:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?