6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Baharda polenlere dikkat!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kadir Koçak, ilkbahar aylarında astım ve alerjik nezle olan hastaların polenlerden uzak durması gerektiğini söyledi.

Koçak, havaların ısınmaya başlamasıyla solunum yollarında bazı rahatsızlıkların yaşanabileceğini belirterek, "İlkbahar aylarında en çok dikkat edilmesi gereken hastalıklar, astım ve alerjik nezledir. Bu gibi hastalıkları olanların, özellikle polenlerden uzak durması gerekir. Polen, uçuşan bir şey olduğu için korunmak pek kolay değildir. Ancak, en azından evini havalandırmak isteyen kişiler, rüzgarlı havalarda cam açmaktan sakınarak polenlerden bir nebze korunabilirler" dedi.

"Viral enfeksiyonlar" denilen solunum yollarına bağlı rahatsızlıkların özellikle ilkbahar aylarında çok görüldüğüne dikkati çeken Koçak, "Bahar aylarında görülen alerjik hastalıklar hem uzun sürer hem de ağır yaşanır. Alerjik nezle ve astımı olan kişilerde yorgunluk hissi oluşabilir. Bahar aylarında insanların üzerinde bir yorgunluk hissi oluşur. Bunun sebeplerinden bir tanesi de, solunum yollarında yaşanan rahatsızlıklardır. Kişi nezle ise ya da burun tıkanıklığı yaşıyorsa, uykusunda sık sık sağ ve sola döner. Uykuda hareket eden kişinin uykusu bölüneceği için sabah dinlenememiş bir şekilde yorgun olarak uyanacaktır" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 17:11:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?