9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

Bahçeli: Gün milliyetçilik günüdür

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Türkiyemizi yönetenlerin devlet ve millet kaynaşmasını bozacak, toplumsal gerginlikleri artıracak ve devletimizin temel niteliklerini sarsacak boyutta gaflet sergilediği bugünlerde milliyetçiliğin bu anlamı daha da önem kazanmıştır'' dedi. 

Bahçeli, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak'ın ölümünün 27. yıl dönümü dolayısıyla Eskişehir'in Mihalıççık ilçesine bağlı Sazak köyünde düzenlenen ''Gün Sazak ve Şehitlerimizi Anma Günü'' törenine katıldı. Bahçeli, Sazak'ın kabrine karanfil bırakıp dua ettikten sonra beraberindeki MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır ve merhum Gün Sazak'ın kardeşi Güven Sazak ile mevlit okunacak alana geldi. 

Devlet Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, Gün Sazak ve tüm ülkü şehitlerine Allah'tan rahmet diledi. Gün Sazak'ın, devlet ve siyaset hayatında herkeste derin üzüntüler ve anılar bırakarak aralarından bir yıldız gibi kayıp gittiğini anlatan Bahçeli, şöyle konuştu: 

'Her Türk milliyetçisinin, 27 Mayıs 1980 tarihinde alçakça bir saldırı sonucu ülkü şehitlerinin yanına uğurladığımız Gün Sazak beyin aziz hatırasını, artan bir şuurla yaşaması ve yaşatmanın gerektiği bir dönemden geçilmektedir. O tarihler vatan ve millet sevgisinin ateşle imtihan edildiği bir dönemdi. Türk milliyetçileri Türk milleti için canlarını esirgememişler, vatan uğruna her fedakarlığı yapmaktan asla kaçınmamışlardır. Gün Sazak Bey de o mücadele ortamında gerek devlet yönetiminde, gerek siyasi hayatında Türk milletinin menfaatleri için bugünlere örnek ve model olabilecek yürekli ve bilge tavrını ortaya koymaktan asla çekinmemiştir.''

''SAZAK KÖYÜNDEN YÜKSELEN MANEVİ SORUMLULUK...'' 
Gün Sazak'ın Alparslan Türkeş'in en yakın çalışma ve dava arkadaşlarından biri olduğunu belirten Bahçeli, ''Gün Sazak Bey, 1977 yılında kurulan koalisyon hükümetinde Gümrük ve Tekel Bakanlığı görevini üstlenmiş, kısa zamanda yolsuzluk ve rüşveti ortadan kaldırarak büyük bir başarı ortaya koymuştur'' diye konuştu. ''Sazak köyünden yükselen manevi sorumluluk bundan sonra da lider ülke Türkiye mücadelesinde bize güç verecektir'' diyen Bahçeli, bugün suistimal ve yolsuzluğun hiçbir dönem olmadığı kadar arttığını, çıkar ilişkilerinin ve kaynakları peşkeş çekmenin olağan hale geldiğini savundu. Bahçeli, bütün bunların dikkate alındığında Gün Sazak'ın cesur tavrına ve dürüstlüğüne ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

''MİLLİYETÇİLİĞİN ANLAMI DAHA DA ÖNEM KAZANDI''
Bahçeli, ''Türkiyemizi yönetenlerin devlet ve millet kaynaşmasını bozacak, toplumsal gerginlikleri artıracak ve devletin temel niteliklerini sarsacak boyutta gaflet sergilediği bugünlerde milliyetçiliğin bu anlamının daha da önem kazandığını'' belirterek, şöyle devam etti:
''Tarih ve gelişmeler, Türk milliyetçilerinin önüne, milletine hizmet yolunda yeni bir imtihan alanı daha çıkarmıştır. Aziz milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızın huzur ve güvenliği ile refah ve onuru için milliyetçilikten başka seçeneği kalmadığı bir dönemin içindeyiz. İnşallah onun onurlu ve dürüst tavrı ile ülkü şehitlerinin muhteşem mücadele inancı ve azmi ile MHP, önümüzdeki genel seçimlerden sonra kuracağı hükümetle bir kez daha milletiyle kucaklaşma imkanı bulacaktır. Bu konuda her Türk milliyetçisine düşün görev, vakit kaybetmeden aziz milletimizle tek tek tanışmak, anlatmak, anlaşmak ve kucaklaşmak olmalıdır. Bu kutlu görevi tam olarak gerçekleştirdiğimiz zaman anılarını andığımız büyük dava adamlarına layık olabileceğimizi düşünüyorum.''

AA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2007 Pazar 18:38:44
Güncelleme :27 Mayıs 2007 Pazar 18:50:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?