3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Bahçeli Sazak'ın mezarında

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’yi en büyük değerleri olan vatan evlatlarından koparmak isteyen çevrelerin bugün de boş durmadığını belirterek, "Milliyetçi Türk gençliği, kavgaların, çatışmaların tarafı olmayacaktır" dedi.

1980 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Gümrük ve Tekel eski Bakanı Gün Sazak, ölümünün 25. yılında Eskişehir’in Mihalıççık İlçesi Sazak Köyü’ndeki kabri başında anıldı.

Gün Sazak ve Şehitleri Anma Töreni’ne MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin yanı sıra, Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı Ömer İzgi, Sazak ailesi ve yurdun dört bir yanından çok sayıda ülkücü katıldı.

Bahçeli ve beraberindekiler, Sazak’ın ziyaret ettikleri kabrine karanfiller bıraktı. Sazak ve bütün şehitler için dua eden Devlet Bahçeli, daha sonra vatandaşlara hitap etti.

Bahçeli, Gün Sazak’ın müstesna kişiliği, devlet ve siyaset anlayışı, fikri zenginliği ve kemaliyle örnek bir insan olduğunu ifade etti. Sazak’ın cesareti, feragati ve başarısının milletin gönlünde kendisini yüceltirken, vatan haini teröristlerin hedefi haline getirdiğini dile getiren Devlet Bahçeli, "Uzantıları bugünlere kadar gelmiş olan hain ve kanlı eller böylesine büyük bir devlet ve dava adamını kendilerine hedef olarak belirleyerek; Türk milliyetçiliği davasına onulmaz bir yara açma çabasına girmişlerdi. Ancak, bu kanlı katillerin bilmedikleri bir şey vardır ki o da, bu büyük milletin tüm evlatlarının büyük fethin bayraktarı Ulubatlı Hasan’ın şahadete koştuğu gibi, Milliyetçi Hareket’in her mensubunun Gün Sazak Bey’in izinden yürüyeceği, kendisine örnek alacağı gerçeğidir. Bu yapı ve anlayış sürdüğü müddetçe, Türkiye hiç bir gücün tesirinde kalmayacak, kendi yolunu kurup, içinde bulunduğumuz büyük güç çağında lider ülke Türkiye idealini gerçekleştirme şans ve kudretine sahip olacaktır" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Ulubatlı Hasan’ın canı pahasına mukaddes bayrağı İstanbul surlarına kıyamete dek inmemek üzere astığı gibi bütün şehitlerin bayraklaştığını kaydederek, şunları söyledi:

"Türkiye’yi en büyük değerleri olan vatan evlatlarından koparmak isteyen çevreler, dün olduğu gibi bugün de boş durmamakta, huzuru ve güvenliği ortadan kaldırmaya yönelik provokasyonlara girişmektedirler. Bilinmelidir ki, Milliyetçi Türk gençliği bu tuzakları çok iyi bilmektedir. Kavgaların, çatışmaların tarafı olmayacaktır. Türk milletinin birliğinin ve dirliğinin teminatı olma yolunda kararlılığını sürdürecektir."

Devlet Bahçeli, konuşmasının ardından çadırda okunan mevlidi dinlerken, bu arada davetlilere yemek ikram edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2005 Pazar 16:29:46
Güncelleme :9 Haziran 2005 Perşembe 18:32:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?