7
Mayıs
2024
Salı
ESKİŞEHİR

Bakan Çelik Eskişehir'de günah çıkardı: 'trenlere olan güven sarsıldı'

ETO’nun Batıkent Mahallesi’ndeki 980 miyar liraya mal olacak 21 derslikli ilköğretim okulunun temel atma töreninde konuşan Çelik, Eskişehir’in yenilikler kenti olduğunu belirtti.
Türk toplumunun neredeyse okuma-yazması olmayan bir toplum haline geldiğini vurgulayan Çelik, artık Türkiye’de eğitim kampusleri modeline geçilmesi gerektiğini savundu.

Bakan Hüseyin Çelik, yöneticilere eğitim alanında kolaylaştırıcı olmalarını tavsiye ederek, "Yardım eden, el uzatan konumda olalım. Eğer, biz bu konuda birilerinden köstek görürsek, bunu eğitime, aydınlığa, ilme, Türkiye’nin yarınlarına yapılmış bir köstek olarak değerlendiririz. İstiklal mücadelesiyle bağımsız hale getirdiğimiz ülkede, istikbal mücadelesi anlamına gelen eğitime gereken önemi vermezsek, geleceği kaybederiz" diye konuştu.


Öte yandan Devlet Demir Yolları’nın (DDY) yıllardır ihmale uğrayan bir teşkilat olduğunu kaydeden Çelik, şunları söyledi:


"2000 yılında ’demiryollarının hazin öyküsü’ diye bir yazı yazdım. DDY, o kadar zavallı bir konuma düşürülmüştü ki, benim gibi Devlet Demir Yolları’ndan yakından uzaktan ilgisi olmayan, ancak bunun sorumluluğunu bir milletvekili olarak yüreğinde hisseden bir insana o yazıyı yazdırdı. Yılda 100 binlerce trilyon zarar eden DDY, ilk defa hükümetimiz döneminde çok ciddi şekilde ele alındı. DDY, maalesef üst üste gelen bu talihsiz kazalardan dolayı ne yazık ki güvenilir olmayan bir seyahat türü olarak karşımıza çıktı. Devlet Demir Yolları’na yıllarca eleman yetiştiren Eskişehir’de kapalı haldeki Demiryolu Meslek Lisesi için Ulaştırma Bakanı ile görüştüm. Burayı Milli Eğitim Bakanlığı’na devredecek. Bu sene eğitim öğretime başlamak üzere Demiryolu Meslek Lisesi’ni açıyoruz. Türkiye’ye ve Eskişehir’e hayırlı olsun".
Bakan Hüseyin Çelik, 1993 yılında temeli atılmasına rağmen halen bitirilemeyen Sazova Kültür Merkezi’nin, sanat, kültür ve bayanlara meslek edindirme merkezi olarak Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilmesi için Kültür Bakanı Erkan Mumcu’yla görüşeceğini sözlerine ekledi.

Daha sonra Uluönder Mahallesi’ndeki 21 derslikli Ali Güven Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin temelini atan Çelik, burada konuşurken gökyüzündeki savaş uçaklarının çıkardığı gürültü yüzünden bir süre sözlerine ara vermek zorunda kaldı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Eskişehir halkının alışık olduğu uçaklara kendilerinin pek alışık olmadığını söyledi.
Dünyada en çok para kazandıran turizm türünün kültür turizmi olduğunun altını çizen Çelik, Türkiye’nin tarihi ve kültürel birikimiyle dünyaya parmak ısırtacak zenginliğe sahip olduğunu belirtti.

Çelik, 28 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde CHP’nin hezimete uğradığını ifade ederek, sözlerini şöyle sü rce trilyon zarar eden DDY, ilk derdürdü:
"Bu seçimlerde 2 CHP’li belediye başkanı oylarını zirveye çıkardı. Biri merhum İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’ydı. Bütün okullarımızın bahçe tanzimini yaptı. Diğeri Şişli Belediye Başkanı Mastafa Sarıgül. Bu insanların bütün okullarda elleri vardır. Velilerin gönüllerine giden yol, çocuklarından geçer. Okullarımıza destek olan güzelleşmesine katkıda bulunan belediye başkanları 2 kez seçiliyor. Başkanlar, ona göre hareket etsinler".
Bakan Çelik, ETO Başkanı Ayhan Arslan, işadamı Cafer Güven ve hayırsever Suzan Gürcanlı’ya okul yaptırmalarından dolayı birer şilt verdi.

iha-eskişehir
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2004 Pazartesi 23:11:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?