6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Bakan Çelik Eskişehir'de

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, genç nüfusun nitelikli eleman olmaları konusunda 81 ilde seferberlik başlattıklarını söyledi.

Atatürk Endüstri Meslek Lisesi ve Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenledikleri 'İşgücü Yetiştirme Kursları'nın açılış törenine katılmak üzere Eskişehir'e gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Vali Kadir Çalışıcı'yı makamında ziyaret etti.

Bakan Çelik, ziyarette yaptığı konuşmada, 60. hükümet olarak uzun zamandır Türkiye'nin ve gündemini meşgul eden 'Sosyal Güvenlik Reformu' ile ilgili çalışmaları tamamladıklarını ifade ederek, "İstihdam paketi ile ilgili çalışmaları da yoğun tartışma ve değerlendirmelerden sonra meclise sunduk. İstihdam paketi ile ilgili düzenlemeleri TBMM'den geçirdik ve yasalaştı. Bu çerçevede Ankara'nın dışına yoğun bir şekilde çalışma programlarımızı başlatmış bulunuyoruz. Yasal alt zemin oluştuktan sonra bu yasaların içeriğinin Anadolu'da yeşermesi, gereğinin yapılması konusunda ilk adımı Eskişehir'den başlatıyoruz. Mesleki eğitim ile ilgili çalışmalar bugün Eskişehir'de, öğleden sonra da Bursa'da ve önümüzdeki haftalarda da Anadolu'nun çeşitli kentlerinde hazırlanıyor, tamamlanıyor. 81 ilde genç nüfusumuzu, her işi yaparımdan kurtarıp, neyi, nasıl yaptığını bilen elemanlar haline getirmek için seferberlik başlatmış bulunuyoruz. Umarım son derece hayırlı neticeler alacağız. İşsizlik son derece önemli bir konu. Türkiye'nin ve dünyanın sorunu. Bunun çözümü de bu alt yapı çalışmalarının yapılmasından geçiyor. Bununla ilgili İş-Kur'a ciddi kaynak transferini sağladık ve İş-Kur bünyesinde bu kaynakların yerelde insanımızın vasıflı eleman olması konusunda kullanılması için çalışmalar bugün start alıyor. Hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Vali Çalışıcı da, Bakan Çelik'in sadece Bursa'nın değil, bölgenin bakanı olarak gördüklerini belirterek, ''Bakanımız hayırlı bir program için kente geldi. Kendisi her zaman Eskişehir'in sorunlarına duyarlıdır'' dedi. Vali Çalışıcı, Bakan Çelik'e lületaşından yapılan bir satranç takımı hediye etti.

Bakan Çelik, CHP ve MHP il teşkilatlarını ziyaret edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 13:46:10
Güncelleme :8 Temmuz 2008 Salı 13:49:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?