8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Bakan Koç Eskişehir'deydi

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç; Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerini kapsayan Frigya Vadisi termal destinasyonunun dünyanın gözdesi olacağını söyledi. 

Bakan Koç, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı ve Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar'ı, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Giyim Fabrikası'nda ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan Sarar, 15 gün önce Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'a, "Mihalıççık ilçesi Yunus Emre beldesinde bulunan Yunus Emre mezar ve külliyesinin Yunus Emre'ye yakışır bir şekilde yeniden yapılandırılması arzusundayız. Bu sebeple bakanlığınız tarafından başlatılacak bir çalışmaya odamız, tüccar, sanayici ve işadamları olarak her türlü desteği vermeyi hazırız" şeklinde yazı yazdığını açıkladı. Cemalettin Sarar, "Bir tane Yunus Emre var. Yunus Emre'mize sahip çıkmamız lazım. İnşallah, el birliğiyle Yunus Emre'ye sahip çıkacağız" dedi. Bakan Atilla Koç ise, "Ben de bu yazıyı görünce koşup geldim, çok heyecanlandım. Sarar'a da bu yakışırdı.

 En kısa zamanda bir protokol imzalayacağız. İnşallah, bütün dünyada nasıl Mevlana eşittir Konya ise, Yunus Emre eşittir Eskişehir'i yapmamız lazım" diye konuştu. 

Eskişehir'deki yatırımlar hakkında da bilgi veren Koç, "Eskişehir Kültür Merkezi yüzde 60 seviyesinde, müteahhitle meselemizi hallediyoruz. 1.5-2 senedir bununla uğraşıyoruz. Ondan sonra belediyemize vereceğiz ve bitecek. Kızılinler de turizm merkezi ilan edildi. Tahsisler için Danıştay'da bir mesele var. Anayasa Mahkemesi'nde çözülür çözülmez Kızılinler'i de Türk termal turizminin hizmetine açacağız. Kızılinler Bölgesi, büyük bir termal bölge olacak. 

Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak, yeni bir termal destinasyon olarak sadece Türkiye'nin değil, bütün dünyanın gözdesi olacaktır. Bu bölge dörtlüdür. Hiç birini birbirinden ayıramıyoruz, ayırmıyoruz. Ama herkes bir adım nasıl öne gidecek, o da kendi müteşebbisine bağlı. Bizim 4 ile de bakışımız aynıdır. Çünkü, tek Frigya destinasyonudur. Yunus Emre meselesi için de Tepebaşı Belediyesi ile bakanlık yetkilileri toplantı halindedir. 7-10 güne kadar bunu da halledeceğiz" ifadelerini kullandı.
Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Cemalettin Sarar'ın 'Eskişehir'i turizmin yıldız şehri yapacağız' sözü üzerine, "Havaalanı meselesinde diyoruz, bir tane uçak inmeye başladı. Artık, kabahat kimde bilmiyorum. Yurtiçi seferler yetmez. Eskişehir Havaalanı'na yurtdışından uçak indirmem lazım. Siz o problemi çözmediniz" dedi. Bakan Koç, müzelerin güvenliği konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını da anlatırken, "Ama bunları yaparken hırsız evin içindeyse, bunların faydası olmaz" ifadesini kullandı.
Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, AK Parti İl Başkanlığı'nı da ziyaret ettikten sonra Ankara'ya hareket etti.
İha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2007 Perşembe 08:30:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?