9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

Bakan Unakıtan Eskişehir'de

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, devletin bütün birimleriyle terörün üzerine gittiğini belirterek, "Bizim öncelikli işimiz;terörü önlemektir. İçimiz kan ağlıyor, hepimiz anayız, hepimiz babayız. Bizim evlatlarımız da gidiyor, orada askerlik yapıyor. Biz gökten zembille inip de kendimizi fildişi kulelerde gören kimseler değiliz" dedi.


Seçim bölgesi Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde halka hitap eden Bakan Unakıtan, 22 Temmuz'da vatandaşların sandığa giderken dikkatli olmasını isteyerek, "Bundan sonra bakan bir milletvekiliniz olacak. Onun için ayağınızı sandığa giderken dikkatli atın. Bakanınıza sahip çıkın" diye konuştu.


Vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bir kadının terörün bitirilmesini talep ederek, "Analar ağlamasın" sözü üzerine şunları söyledi:


"Bizim bütün işimiz, önce terörü önlemektir. Ama terör dediğin zaman da biliyorsun bu bizim başımızın belası. Bu devlet, 20 seneden beri bununla uğraşıyor. Şimdi de bunlarla uğraşmak bizim görevimiz. Önce ona ağırlık veriyoruz. Bu ülkenin güvenliği söz konusu olduğu zaman herkes durur. Bu kadar filiz gibi gençlerimizi veriyoruz. Analar ağlamasın. İnşallah kısa zamanda. Ama bunun sosyal, kültürel, ekonomik, askeri, güvenlik yönü var. Her türlü şekilde devletimizin bütün birimleriyle birlikte bunun üzerine
gidiyoruz. Sayın Başbakanımızın da en önem verdiği şey budur, bunu bilin. İçimiz kan ağlıyor. Hepimiz anayız, hepimiz babayız. Zannetmeyin ki bizim evlatlarımız oraya gidip de orada askerlik yapmadı. Bizim evlatlarımız da gidiyor, orada askerlik yapıyor. Onu da bilin. Biz halkın içerisinden gelmiş kimseleriz. Gökten zembille inip de kendimizi fildişi kulelerde gören kimseler değiliz. İşte bütün televizyonlar veriyor. Başbakanımız nereden gelmiş? Halkın arasından gelmiş, normal aile. Hepimizin ailesi gibi.
Biz de öyleyiz. O bakımdan bunu da en iyi bilen, içinizdeki sıkıntıyı en iyi duyan kimseleriz."


Bakan Unakıtan, Eskişehir Çevre Yolu'nun genişletilmesi için 10 Temmuz'da gerekli olan ihalenin yapıldığını, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki köprülü kavşak ya da geçidi de içeren proje ile ilgili müteahhidin normal prosedürde bir ay içerisinde işe başlayabileceği müjdesini verdi.
Daha sonra Seyitgazi'nin Kırka beldesine geçen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, burada yaptığı konuşmada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, "Milliyetçilik, milleti sevmekten geçer. Milletin durumunu iyileştirirsen, seni tam alnından öpeyim. Öyle milliyetçi ol. Gidip de Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuyruğu olacaksan, hay öyle milliyetçiliğe ya. İp atmakla bu memleket ileriye gitmez. Bu memleket, çalışmakla ileriye gider. Yolları, hastaneleri, okulları, fabrikaları, sulamayı yapacaksın. Biz, gece-gündüz sırtımızdan ter akıtarak çalışıyoruz" dedi.


Beldede bulunan Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Kırka Bor İşletmesi'ni de ziyaret eden Bakan Unakıtan, Genel Müdür Orhan Yılmaz'dan brifing aldı. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Kırka Bor İşletmesi'nin kesinlikle özelleştirme programında olmadığını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2007 Salı 02:46:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?