8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Bakan Unakıtan Eskişehir'de

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü İhya Balak'ın öldürülmesinin kendilerini derinden sarstığını belirterek, "Gerekirse ileride bu hadiseyle ilgili Maliye Bakanlığı olarak biz de soruşturma yapacağız" dedi.

Eskişehir'in Mahmudiye ilçesine gelen Bakan Unakıtan, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Kemal Unakıtan, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü İhya Balak'ın öldürülmesi olayıyla ilgili olarak, "Bu hadise bizi derinden sarstı. Bu tabii, adli bir olay oldu. Şimdi gerekli soruşturmalar yapılıyor. O soruşturmalar ışığında gerekirse ileride bununla ilgili Maliye Bakanlığı olarak biz de yapacağız. Ama ben önce çok kıymetli genel müdürümüze Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına, maliye camiasına ve tüm Türkiye'ye başsağlığı diliyorum. İnşallah, böyle hadiseleri bir daha göstermez" dedi.

Unakıtan, cinayeti işleyen eski başmüfettiş hakkında soruşturma açıldığı iddiaları ile ilgili soru üzerine şunları söyledi:
"Ben Maliye Bakanı'yım. Tabii bana da bilgi ulaştı. Ama o bilgileri şimdi hemen ayak üstü sizinle paylaşmak istemiyorum. Çünkü, bu işin daha soruşturmaya ihtiyacı var. Bunlar da tamamlandıktan sonra kamuoyu ile durumu paylaşacağız."

Bakan Unakıtan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın DTP'yi kapatma davası açmasıyla ilgili olarak ise, "Bu yargının bir işlevi oluyor. Biliyorsunuz yasama, yürütme, yargı güçleri Türkiye'de ayrı ve bağımsızdır. O bakımdan yargıda olan bir konu hakkında ben bir yorum yapmak istemiyorum" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2007 Cuma 16:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?