6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Bakan Unakıtan'dan sağduyu çağrısı

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Eskişehirspor-Fenerbahçe maçını iyi oynayan takımın kazanmasını dileyerek, taraftarlara sağduyu çağrısında bulundu.

Bakan Unakıtan, bir gazetecinin "Eskişehirspor, Fenerbahçeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı üzebilir mi ?" sorusuna, "Vallahi ne bileyim, inşallah üzer" şeklinde cevap verdi.

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi'nin açılış törenine katılmak üzere geldiği Eskişehir Sanayi Odası'nda (ESO) gazetecilerin sorularını cevaplayan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bugün akşam kendisinin de izlemeyi planladığı Eskişehirspor-Fenerbahçe maçının sportmence geçmesini diledi.

Eskişehirspor'un bir yıl önce Süper Lig'de olmadığını hatırlatan Bakan Unakıtan, "Eskişehirspor, büyük başarıyla Süper Lig'e geçti. Artık şehrimize Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve diğerleri geliyor. Yarın öbür gün Avrupa takımları da gelmeye başlayacak. Eskişehirliler olarak bunun kıymetini iyi bilelim ve takımımızı da ona göre tutalım. Bu takımı da her bakımdan teşvik etmek zorunda olanlara sesleniyorum. Onlar da biraz lütfen ilgilensinler. Bu takım hepimizin takımı. Onun için iftihar edelim, gurur duyalım. Bu maça da sportmence gidelim. İnşallah iyi oynayan kazanır. Ama bizim gönlümüzde Eskişehirspor var. Ancak, Fenerbahçeliler de bizim misafirimizdir. Onlara da misafir muamelesi yapmamız lazım. Her şey sportmence geçsin. Spora uygun davranışlar olsun. Onu bekliyorum. Bütün taraftarlardan da centilmence kendi takımlarını desteklemelerini bekliyorum" diye konuştu.

Bakan Unakıtan, yenen takımın taraftarının sevinmek hakkı olduğunu vurgulayarak, "Ama her şey spor kaideleri içinde olsun. Başka şekilde yanlış hareketlerin içinde Eskişehir olarak olmayalım. Misafirlerimizi iyi ağırlayalım" dedi.

Bir basın mensubunun maçla ilgili skor tahmininde bulunmasını istediği Bakan Unakıtan, "Bakan olarak benden ne tahminler istiyorlar. Şu parayı bir tahmin et gibi. Maçın sonunda tahminimi söyleyeceğim" ifadelerini kullandı.

Bakan Unakıtan, bir gazetecinin, "Eskişehirspor bugün Fenerbahçe taraftarı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı üzebilir mi?" sorusunu ise, "Vallahi ne bileyim, inşallah üzer" diye yanıtladı. Kemal Unakıtan'ın bu sözleri gülüşmelere sebep oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 13:24:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?