3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Bakandan 'yumurtalı' yol tarifi

Bozüyük-Mekece yolunda incelemelerde bulunan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Öyle bir hale getireceğiz ki, Eskişehir'den yumurtayı yuvarladım mı İstanbul'dan alacaksın" dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Eskişehir'den Bilecik'e geçerek Bozüyük-Mekece-Adapazarı yolunda incelemelerde bulundu.

Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, Bilecik Valisi Musa Çolak, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ile Karayolları yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgi alan Unakıtan, Kuzey Marmara Bölgesi ile Batı Anadolu ve Akdeniz Bölgesi arasındaki ulaşımı sağlayan 134 kilometre uzunluğundaki Adapaza-Mekece-Bozüyük yolu tamamlandığında trafikte yüzde 80 rahatlama yaşanacağını söyledi.

Bakan Kemal Unakıtan, "Trafik medeniyet demektir. Bu yolun açılmasıyla 3-4 saatlik seyahat süresi 1.5 saat kısalacak. Bozüyük-Mekece-Adapazarı yolu tamamlandığında taşıt işletme giderlerinden yıllık 118 milyon dolar ekonomik fayda sağlanacak. Bunun yanı sıra ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazalarında da büyük ölçüde azalma meydana gelecek. Bu yolda büyük bir çalışma var. İstanbul'dan Eskişehir 'e gelirken 22 kilometrelik yerimiz kaldı. Onu da bitireceğiz. Eskişehir'den çıktığımız zaman duble yolla İstanbul'a ulaşacağız. Öyle bir hale getireceğiz ki, Eskişehir'den yumurtayı yuvarladım mı İstanbul'dan alacaksın" diye konuştu.

Bu projelerin yıllardır özleminin çekildiğini ve son derece önemli olduğunu kaydeden Unakıtan, şunları söyledi: "Bu yollar ekonomik canlanma ve can güvenliği açısından da önemli. Eğer yolunuzu düzgün yapmazsanız, malınızı bir yerden bir yere güvenli ulaştıramazsınız. Bursa'ya, Ankara'ya ve İstanbul'a bağlanan Eskişehir, çok önemli bir stratejik konumda bulunuyor. Bütün yollar Eskişehir'e çıkacak. Nereden gelirseniz gelin Eskişehir'den geçersiniz. Hızlı tren de Eskişehir'den geçecek. Eskişehir, lojistik merkez olacak. Şimdiden böyle talepler var. OSB'nin arkasına lojistik köy kuracağız. Eskişehir'i her yönden geliştirmek istiyoruz. Kenti hava yoluyla dünyaya da bağlamak istiyoruz. Havaalanını uluslararası pist haline getiriyoruz. Bunun ihalesini yaptık, yakında temelini atacağız. Özel sektör için Eskişehir'i cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 17:57:52
Güncelleme :17 Ocak 2009 Cumartesi 18:10:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?