3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Balıkçı-zabıta arasında gerginlik!

Eskişehir'de, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kapatılan bir balıkçı dükkanında çalışanlar ile zabıta arasında gerginlik yaşandı.

Odunpazarı Belediyesi zabıta ekipleri, İstiklal Mahallesi Şair Fuzuli Caddesi'nde 50 gün önce açılan Fatih Aslanbenzer'e ait balıkçı dükkanına ruhsatı olmadığı gerekçesiyle kapatma işlemi başlattı. Zabıta görevlileri ile işyerlerinin kapatılmasına izin vermeyeceklerini belirten çalışanlar arasında tartışma çıktı.

Uzun süre görevlilerle tartışan işyeri çalışanları, "Biz dükkanı 50 gün önce açtık ve belediyeye ruhsat için müracaat ettik. Ancak, bize açma ruhsat verilmedi. Bugün işyerimiz, kapatılması ile ilgili karar yazısı gösterilmeden kapıtılmak isteniyor. Belediye şehir merkezinde bulunan ve 2 belediye meclis üyesinin ortak çalıştırdığı balıkçı dükkanlarına ruhsat veriyor, bize vermiyor. Sırf onların engellemesiyle bizim ruhsat talebimiz reddediliyor. İşyerinde 9 kişi çalışıyoruz. Şimdi hepimiz işsiz kaldık. Bizim yevmiyelerimizi kim verecek? Bizler bu ekonomik krizde işyeri açmaya uğraşıyoruz, belediye kapatmaya çalışıyor. Hakkımızı her alanda arayacağız ve dükkanımızı yeniden açacağız" diye tepkilerini dile getirdi.

Gerginliğin kavgaya dönüşmemesi için işyeri önünde çok sayıda polis görev aldı. Görüşmelerin sonunda ikna olan balıkçı esnafı, tezgahtaki balıkları toplayarak işyerinin kepenklerini kapattı. Zabıta yetkilileri de, işyerini mühürleyerek faaliyetine son verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 17:10:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?