3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Baltalı vahşeti yapan 5 çocuk!

Eskişehir’de, 10 ay önce hırsızlık maksadıyla girdikleri evin sahibi yaşlı adamı, 200 milyon lira için baltayla öldürdükleri iddia edilen 5 çocuktan 4’ü yakalandı.

12 Mayıs 2004 tarihinde, Çankaya Mahallesi Altay Caddesi 2 numaralı evde meydana gelen olayda, yalnız yaşayan 5 çocuk babası emekli Hasan Kahya (76), baltayla kafası parçalanarak öldürülmüştü. Cinayetten 10 ay sonra Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekipleri, olayın zanlılarından N.T.’nin (12) "ızrar" suçundan yakalanan ağabeyinin verdiği ifadeden yola çıkarak cinayeti aydınlattı.

Çocuk polisi, Ağır Suçlar Bürosu ekipleriyle birlikte cinayetin zanlıları lise öğrencisi H.O. (16) ile E.B. (17) ve okula gitmeyen N.T. (12) ve M.K.’yi (12) yakaladı.

Gözaltına alınan çocukların, cinayetten 15 gün önce Hasan Kahya’nın evine hırsızlık için girdikleri ortaya çıktı. 200 milyon lirasını aldıkları yaşlı adamın evine 15 gün sonra ikinci defa giden çocuklardan H.O.’nun, karşılarına çıkan ev sahibi Hasan Kahya’yı kafasına gaz tabancasının kabzasıyla vurarak yere düşürdüğü, M.K.’nin de yanında getirdiği baltayla yaşlı adamın kafasını parçaladığı öğrenildi. Çocukların cinayetten sonra evde bulunan bir miktar daha parayı çaldıkları belirtildi.

Polis, zanlı çocukların evlerinde yaptığı aramada, kanlı elbiselerle bir adet tabanca ele geçirdi. Ekipler, cinayetle alakası olmayan, ancak hırsızlık olayına karıştığı tespit edilen Ş.Ö.’yü (15) de gözaltına aldı. Erzurum’a kaçtığı tespit edilen firari bir çocuğun da yakalanmasına çalışıldığı bildirildi. Bu arada maktulün oğlu Ramazan Kahya’nın da 25 yıl önce aynı şekilde öldürüldüğü öğrenildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 5 çocuk, "cinayet ve hırsızlık" suçlarından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2005 Cumartesi 21:47:29
Güncelleme :29 Mart 2005 Salı 13:40:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?