7
Mayıs
2024
Salı
ESKİŞEHİR

Bankamatik dolandırıcılarına suçüstü

Eskişehir’de, bankaların ATM makinelerine aparat yerleştirerek ele geçirdikleri bankamatik kartlarıyla dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen bir kişi suçüstü yakalanırken, kaçan bir şahıs ise aranıyor.

Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, 30 Kasım ve 5 Aralık tarihlerinde çeşitli bankalara ait ATM cihazlarına aparat yerleştirilerek, emeklilerin hesabındaki maaşlarının çalınması olaylarıyla ilgili harekete geçti. İstasyon’daki bir bankaya ait ATM makinesinde dolandırıcılığa teşebbüs olayı olduğu ihbarını alan ekipler, Hikmet Ö.’yü (32) yakaladı. İstanbul’dan kiraladıkları 34 ZP 4849 plakalı otomobille kaçan kimliği belirlenemeyen suç ortağı, daha sonra aracı terkedip koşarak kaçmayı başardı. Gözaltına alınan Hikmet Ö.’nün daha önce de "dolandırıcılık" suçundan sabıkası olduğu öğrenildi.

Zanlıların, ATM’ye yerleştirdikleri aparat sayesinde ele geçirdikleri bankamatik kartlarının cihazda sıkıştığını sanan emeklilerin yanına yardım etmek bahanesiyle yaklaşıp, tekrar giriş yapmalarını isteyerek şifrelerini öğrendikleri belirtildi. Daha sonra bankaya uğramalarını önerdikleri emeklilerin ayrılmasıyla cihazdan cımbızla kartları çıkardıkları ileri sürülen Hikmet Ö. ve arkadaşının, bir süre sonra başka bir ATM’den hesaptaki tüm parayı çektikleri belirtildi. 2 zanlının bu yöntemle Mehmet Aker adlı vatandaşın hesabındaki 2 milyar lirayı çaldıkları, Mustafa Bozkurt ile Ali Erdoğan’ı da dolandırmaya teşebbüs ettikleri açıklandı.
Emniyet’teki işlemleri tamamlanan Hikmet Ö. hakkında düzenlenen suç dosyalarıyla birlikte adliyeye sevk edildi.

ESKİŞEHİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2004 Pazar 09:17:19
Güncelleme :12 Aralık 2004 Pazar 09:56:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?