5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Baroda yeni başkan; Öztekin

ESKİŞEHİR BAROSU'NUN YENİ BAŞKANI ÖZTEKİN OLDU

Eskişehir Barosu'nun yeni başkanı Rıza Öztekin, ''Avukat arkadaşlarımıza uygulanan kötü muamelelere artık tepkimiz sert olacak'' dedi

Eskişehir Baro Başkanlığı'na seçilen Rıza Öztekin, önceki dönemlerde avukatlara baronun hiç destek çıkmadığını belirterek, "Biz meslektaşlarımıza yapılan bu tür davranışlara karşı sert bir şekilde tepkimizi ortaya koyacağız. Savcı ve hakimlerin bağırmasından dolayı meslektaşlarımız adliyeye gitmeye çekiniyordu. Hakim ve savcılarımız ile aynı mesleği paylaşıyoruz. Özveride bulunacaklarına inanıyorum. Ancak bu zamana kadar Eskişehir Barosu dik duruşunu kaybetmişti. Biz yere sağlam basacağız. Sonuna kadar meslektaşlarımıza sahip çıkacağız'' diye konuştu.

İlk olarak Avukat Hakları Komitesi'ni kuracaklarını ifade eden Öztekin, "Avukatlara yapılan saldırılara sert bir şekilde tepkimizi göstereceğiz. Eskişehir'in güzel bir kent olmasında dolayı buraya okumaya gelen Hukuk Fakültesi öğrencileri okul bittikten sonra burada kalmak istiyor. Ortalama her sene aramıza katılan avukat sayısı 80, önümüzdeki sene Eskişehir'de avukat sayısının 650'ye ulaşmasını bekliyoruz. Bu Eskişehir için fazla bir oran; bunun önüne geçilmeli. Artık avukat olabilmek için ayrı bir sınavın açılması gerekiyor. Bu kadar yoğun bir üyemiz olunca ve stajyer arkadaşlarımızı da düşündüğümüzde, yeni bir bina gerektiği ortaya çıkıyor. Bununla ilgili çalışmalara başlayacağız'' şeklinde konuştu.

Öztekin, ''Kesinlikle baroların siyaset ile uğraşmamaları gerekiyor. Eskişehir'de bu kesinlikle bu zamana kadar olmamıştır. Bundan sonrada olmayacak" ifadesinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 12:53:05
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 13:11:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?