9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

Başbakana hayali değil eski tesisler!

Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu olarak açacağı 212 tesisin hayali olmadığını söyledi. 

Eskişehir'in mahalli bir gazetesinde "Başbakana Hayali Tesisler" başlığıyla yayınlanan haber üzerine basın toplantısı düzenleyen Vali Çalışıcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Nisan Pazar günü açacağı 212 tesisin hazır olduğunu belirterek, "Başbakan'ın programını ben hazırladım. Bütün sorumluluk bana aittir. Ortada bir yanlış varsa, bu yanlış da bana ait. Ancak sözkonusu tesisler, Eskişehir'de 2005-2006 yılları içerisinde yapıldı. Tamamlanan ve çalışan tesisleri açıyoruz. Olmayan tesis hayalidir. Programı hazırlarken çok titiz davrandık. Bu iş hayali değil. Hayal nitelendirmesi fazla olmuş. Basın mensupları olarak kamuoyuna gerçekleri iletin" dedi. 

Kadir Çalışıcı, Başbakan Erdoğan'ın açacağı tesisler arasında Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerinde kadınların kurduğu 2 kooperatif aracılığıyla yapılan toplam 187 seranın da bulunduğunu kaydederek, "Türkiye'de ilk kez, kadınların iş hayatına atılması için Başbakanlık Fonu destekli Sarıcakaya ve Mihalgazi'de kadın ortaklar 2 kooperatif kurdu. Sarıcakaya İlçesi'nde 71, Mihalgazi İlçesi'nde ise 116 olmak üzere toplam 187 sera yapıldı. Bu ilginç bir projedir. Tepebaşı Belediyesi'nin yaptırdığı Kadın Sığınma Evi'de bitti, iskan ruhsatı alındı. Sayın Başbakan'ın açacağı tesislerden biri de hazır olan Kadın Sığınma Evi'dir. Alaaddin Parkı'da şuanda bitmiş durumda ve açılışa hazır" diye konuştu. 

Havaalanı meselesinin Eskişehir'in kendi problemi olduğunu dile getiren Vali Çalışıcı, şunları söyledi: "Bu meseleyi biz çözeceğiz. Hükümet ve bakanlarla ilgili değil. Keşke böyle olsaydı. Havaalanında en büyük kabahat benim. Bu arada, Başbakan'dan Mekece Yolu'nun bitirilmesi, Eskişehir'in tren yolu ile limana bağlanması, 8 bin hektarlık alanın termal turizm bölgesi ilan edildiği Kızılinler için de destek talep edeceğim. İsteklerimizle ilgili bir liste hazırladım." Kadir Çalışıcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, çok istemesine rağmen İnönü Zaferi'nin 86. yıldönümü kutlamalarına programının uyuşmaması sebebiyle katılamayacağını sözlerine ekledi. 

Toplantıya katılan Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir ise, "Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde şuanda 270 çalışan fabrika var. Başbakan'ın toplu açılışla açacağı fabrikalar, 2005-2006 yıllarında üretime geçen işletmelerdir. Biz de Kayserililer gibi hava atıyor olsak, 100 fabrika da açabiliriz" ifadesini kullandı. 

Basın toplantısına, Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu, Odunpazarı Belediye Başkan Vekili Akif Çizmelioğlu, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri de iştirak etti.
iha
Yayın Tarihi : 30 Mart 2007 Cuma 18:50:45
Güncelleme :30 Mart 2007 Cuma 18:55:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Seyit IP: 88.230.212.xxx Tarih : 6.04.2007 13:38:34
Sayın Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir; Bir işi yapıyorsan kendin yap sağı solu bu işin içine çekmenin bir mantığı yok. Bugün için arkana dönüp baktığında kayserinin katettiği yolda belli senin kaydettiğin yolda belli birilerini eleştirerek bu işler yürümez. Sen sen ol Kayserinin belli bir seviyeye getirdiği çıtayı aşmak için uğraş eleştirme işine girme çünkü önce kendini geliştir sonra geriden gelenlere yol göster vatan hizmeti böyle görülür.