6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Başbuğ ve komutanlar Eskişehir'de

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanları, eşleriyle birlikte 2 günlük incelemelerde bulunmak üzere Eskişehir'e geldi.

Uçakla 1. Hava Kuvveti Komutanlığı Havaalanı'na inen Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanları, burada incelemelerde bulundu.

Orgeneral Başbuğ ve beraberindeki askeri yetkililer, daha sonra merkeze bağlı Karacaşehir köyünde bulunan 6. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi'ne geçti.

Orgeneral Başbuğ ve kuvvet komutanları, buradaki incelemelerinin ardından Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı'yı makamında ziyaret etti. Orgeneral Başbuğ, valilik önünde polis merasim mangasını selamladıktan sonra makama çıktı. Görüşme, basına kapalı gerçekleştirildi.

Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının ziyareti sebebiyle Eskişehir'de olağanüstü güvenlik tedbirleri alındı. Vilayet Meydanı'ndaki çöp konteynırları kaldırıldı. Polis ve askerler, eğitimli köpeklerle valilik önünde arama yaptı.

Orgeneral Başbuğ ve kuvvet komutanlarının eşlerinin Porsuk Çayı'nda yapacağı gondol gezisi öncesi Ankara'dan gelen deniz polisleri de akarsuda dalgıçlar nezaretinde bomba araması yaptı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanları incelemelerini sürdürürken, eşleri de ayrı programla şehri gezip Porsuk Çayı'nda gondola bindi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 22:15:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?