6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Başkan Şahin'den akademide ders

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, hizmetlerin peş peşe gelmesiyle AK Parti'nin oy oranının yüzde 60'ın üzerinde çıktığını belirterek, "Tohum gibi hayalimiz olmalı ve bu hayal gerçeğe dönüşmeli, hedefe koltuk belediyeciliği yaparak ulaşamayız" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Eskişehir Siyaset Akademisi'nde ders veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, kürsüde konuşurken ayağının tökezlemesi sonucu düşme tehlikesi atlattı. Bu durum, Bursa'daki hizmetlerin yanı sıra, Diyarbakır, Trabzon, Mardin'in de aralarında bulunduğu 10 şehirde ders veren Başkan Şahin'in yorgunluğuna bağlandı.

Özgüven Tesisleri'ndeki toplantıda 5 yılda Bursa'da gerçekleştirdikleri hizmetleri ve izledikleri yöntemi anlatan Başkan Hikmet Şahin, demokrasinin, siyasetin yerelden başladığını ifade ederek, "Bunun en güzel örneğini, sayın Başbakanımızda görüyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan, bugün bu ülkenin başbakanlığına ve dünyadaki önemli liderlerin konumuna kadar geldi. Yerellik, o kadar önemlidir. Bütün şehirlerimizin tek tek kalkınması da muhakkak ki ülkemizin kalkınması demektir. Ulaşımda, çevrede, turizmde, altyapıda, her alanda bir şehrin kalkınması, o şehrin, ülkenin kalkınması anlamına gelmektedir. Bizim kalkınma hedefimiz, ekonomik olduğu kadar sosyal, siyasal, kültürel, demokratik kalkınmayı da kapsamaktadır. Türkiye'nin son yıllardaki kalkınma hızının itici gücü, yerel yönetimler oldu. Belediyelerimizin yürüttüğü çalışmalar, Türkiye'nin genel kalkınmasına inanıyorum ki büyük katkılar sağladı. Başta İstanbul, Ankara, Konya, Kayseri, bugün için Bursa, diğer önemli şehirlerimizin özellikle son 5 yıllarına baktığınızda, sürekli gelişimin ve değişimin o şehirlerde ortaya konmuş olduğunu göreceksiniz" diye konuştu.

"OY ORANIMIZ YÜZDE 60'IN ÜZERİNDE ÇIKIYOR"

Hikmet Şahin, İstanbul-Bursa arasının feribot projesiyle 75 dakikaya düştüğünün altını çizerek, "3-3.5 saat nerede, 75 dakika nerede? AK Partili belediye nerede, bundan öncekiler nerede? Bursa'ya deniz getirmedik, deniz orada vardı. Bursa'yı denizle barıştırdık, denizi gördük. Deniz yolu Bursa'dan dünyaya açılan bir kapı oldu. Eserlerimizle halkımızın karşısındayız. Bursa'da hangi anketör anket yapsa oy oranımız yüzde 60'ın üzerinde çıkıyor. Nasıl oldu bu? İşte bu hizmetlerin peş peşe gelmesiyle meydana gelmiş oldu" açıklamasını yaptı.

"ESKİŞEHİR, BURSA DENİLİNCE AKLA TÜRKİYE GELSİN"

Başkan Şahin, bugün dünyada ülkeler kadar kentlerin de yarıştığını ifade ederek, "Barcelona denilince akla İspanya, Londra denilince akla İngiltere, Roma denilince akla İtalya gelir. Biz de diyoruz ki, Eskişehir, Bursa denilince akla şüphesiz Türkiye gelsin. Amacımız, şehirlerimizi ulusal ve uluslararası alanda daha itibarlı hale getirmektir. Biz onun için çalışıyoruz ve mücadele ediyoruz. Hep birlikte onun için var olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'de özellikle son dönemlerde insan merkezli yerel yönetim anlayışıyla daha yaşanabilir kentler oluşturulmaya başlandığını kaydeden Hikmet Şahin, 5 yıl öncesinin Bursa'sı ile bugünün Bursa'sı arasında büyük değişiklikler olduğunu vurguladı.

Başkan Şahin, siyasette hedefin, hakkın rızası ve halkın gönlünü kazanmak olması gerektiğini dile getirerek şunları söyledi:

"Bir şehrin belediye başkanının en güzel vasıflarından biri, özellikle büyük şehirlerde o şehir için bir vizyon ortaya koymasıdır. Benim misyonum, bu şehrin daha çağdaş, modern, yaşanabilir, güzel, kaliteli, müreffeh olmasıdır deyip çok büyük, güzel, o şehri adeta ayağa kaldıran, sınıf atlatan, katma değer sağlayan ulaşım, çevre, turizm diğer yatırımları gerçekleştirmelidir. Adeta tohum gibi bir hayalimiz olmalı. Hayaller gerçeğe dönüşmeli. Hayallerimizi süsleyen heyecan içinde yaşadığımız kenti de
gerçekleştirmeliyiz. Önümüze 'marka kent, dünya kenti Bursa' gibi harika bir hedef koyduk. Böyle bir hedefe, koltuk belediyeciliği yaparak ulaşamayız. Yani sen koltuğa yapışırsın, orayı muhafaza etmeden çalışırsın, bir şekilde tekrar seçilirsin ya da seçilmezsin, 5 sene gelip geçer. Bizim derdimiz o değil. Bizim derdimiz, gerçekten cesaretle, yüreklilikle, inançla, kararlılıkla bazı projeleri ortaya koymaktır."

BÜYÜKERŞEN'E ELEŞTİRİ

İsim vermeden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i eleştiren Hikmet Şahin, "İki şey insanı geri bırakır. Kararsızlık ve cesaretsizlik. Bir belediye başkanı hem kararlı hem de cesaretli olmalı. Eskişehir'de ulaşımın sıkıntılı olduğunu görüyoruz. Allah'tan Kemal Unakıtan Bey, bazı projeleri çevre yolunda başlatmış oldu. Bir de bizim Bursa'da hafif raylı sistem, metro bir yolun üzerinde, ortadan gitmekte. Sizdeki tramvay gibi trafiği durdurur şekilde değil. Bunu da belirtmekte yarar görüyorum. Buraya gelirken, aracımla tren gelsin diye bekledim. Hayır, öyle değil. Sistem ya alttan gitmeli, ya da trafiği kesmemeli doğrusu. Bizim için ulaştıran ulaşım önemlidir. Ulaştıran ulaşım ne demek? Yol, ulaşım medeniyettir. Önce insanları, zamanlarını tasarruflu bir şekilde kullandıracaksınız. Ulaşım meselesi içinde strese sokmayacaksınız. Biz 4.5 ayda 11 kavşak yaptık. Kavşak çalışmalarını o kadar güzel gerçekleştirdik ki, şimdi Bursa'da ulaşım meselesi çok şükür son noktaya doğru gelmiş oldu. Bir şeye söz verdiğimiz zaman, 'Bu Hikmet Şahin söylediği zaman senede, çeke gerek yok, sözünü yerine getirir' imajını, çok şükür oturtmuş olduk" ifadelerini kullandı.

Bursa'da bir kavşağa Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adını verdiklerini ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, "Allah'a şükür, gül gibi cumhurbaşkanımız var. Cenab-ı Allah, ona güler de bir yüz vermiş, güler yüzü solmasın inşallah" dedi.

Eskişehirlilere "hemşehrilerim" diye hitap eden Şahin, "Eskişehirliler ile Bursalıları ayıramam, kusura bakmayın. Hemşehrim diye hitap ediyorum. Süper Lig'de bizi yendiniz ama bizde geldik, kupada sizi yendik. 1970'li yıllara sakın dönmeyelim. Dostluk, barış, sevgi ne güzel" şeklinde konuştu.
Bir ara konuşma yaptığı sahnedeki basamaktan inerken tökezleyen Başkan Hikmet Şahin, düşme tehlikesi atlattı. Kürsüden tutunarak destek alan Şahin, konuşmasına devam etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, bir süre sonra uyuduğunu fark ettiği bir kişiyi ise, "Bak birisi uyuyor. Uyuma arkadaş. Git yüzünü yıka da gel" diye uyardı. Şahin'in konuşmasını, AK Parti İl Başkanı Murat Canözer, çok sayıda belediye başkanı, partili ve akademi öğrencisi takip etti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 11:16:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?