9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

Başkan'a teşekkür ziyareti

Eskişehir'in Gökmeydan ve Gündoğdu semti sakinleri, mahallelerinde bulunan genelevin kent dışına çıkarılmasını sağladığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür ziyaretinde bulundu.
Gökmeydan ve Gündoğdu mahallelerinde ikamet eden bir grup vatandaş, muhtarlarla birlikte ziyaret ettikleri Başkan Büyükerşen’e, yıllardır çözülemeyen ve her iki mahallenin de en önemli meselesi olan genelevin kent dışına taşınmasındaki başarısından dolayı teşekkür etti. Gökmeydan Mahallesi Muhtarı Nizamettin Ertaş, yaptığı açıklamada, Yılmaz Büyükerşen’in yıllar süren yoğun çabaları sonucu söz konusu evlerden kurtulduklarını belirterek, "Mahallemizin kara lekesi olan ve çocuklarımızın gelişimini olumsuz yönde etkileyen, ailelerin huzurunu kaçıran problemi çözdüğü için Başkan Büyükerşen’e tüm mahallelim adına teşekkür ediyorum. Mahallemizin çehresini değiştirecek olan Porsuk, Kent Park projeleri, sulama kanalının yenilenmesi, eski mezbahada başlatılan çalışmalardan dolayı da Büyükerşen’e ayrıca teşekkür ediyoruz" dedi.
Gündoğdu Mahallesi Muhtarı Ali Oran ise, mahallesinin en büyük iki meselesinden birinin çözüme kavuştuğunu ifade ederek, "Mahallemizin bir diğer problemi olan çevre yolunun yenilenmesi işinde de hiç bir sorumluluğu olmadığı halde Büyükerşen’in nasıl gayret gösterdiğini, en son Bayındırlık Bakanı’nın katıldığı toplantıda bizzat gördüm. Ümit ediyorum ki, yolun bakımından sorumlu olanlar Başkan Yılmaz Büyükerşen’in taleplerine kulak verir ve yolu bir an önce Eskişehir’e yakışır hale getirirler" diye konuştu.
Başkan Büyükerşen ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Hemşehrilerime verdiğim sözü, bazı çevrelerin engelleme çabalarına rağmen zor da olsa yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Umarım, çevre yolu da bir an önce yenilenir ve Eskişehir bir yükten daha kurtulur" dedi.
Ayrıca, kendileri tarafından hazırlanan demiryolu hattının yer altına alınması projesinin de önceki ve şimdiki Ulaştırma Bakanları'na sunulduğunu hatırlatan Yılmaz Büyükerşen, Eskişehirliler olarak bu projenin ilgili bakanlık tarafından bir an önce hayata geçirilmesini beklediklerini sözlerine ekledi.
İha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2007 Çarşamba 14:33:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?