4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Batuhan Karadeniz affedildi

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe maçı öncesi kampı terk ederek bara gittiği için süresiz kadro dışı bırakılan Batuhan Karadeniz'i affettiklerini açıklayarak, "Ben Batuhan'a, 'sen ya dünyanın en iyi futbolcularından birisi olursun, ya da o gittiğin barda koruma olursun' dedim. Batuhan'da bir değişiklik görmezsem, 3 gün sonra kesinlikle kovarım. En küçük disiplinsizliğini gördüğümüzde tekrar sonsuza kadar gider" dedi.

Kulüp tesislerinde bir basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Rıza Çalımbay, süresiz kadro dışı bırakılan Batuhan Karadeniz'in kendisinden, takım arkadaşlarından ve yönetimden ayrı ayrı özür diliemesinden sonra affedilerek, yeniden kadroya alındığını söyledi.

Batuhan'ın yaptığı yanlış davranıştan dolayı 'bin pişman' olduğunu ifade eden Çalımbay, "Kolay affedilecek bir şey değil. Ama kendisi gelip özür diledikten, böyle de olduktan sonra bizim için bir sorun yok. Genç arkadaşımız. 17 yaşında daha bu.Baktığınız zaman o hatayı yapacak insanın ya çocuk, ya da çok kötü bir şekilde kandırılmış olması gerekiyor. Biz bunu Batuhan'ın çocukluğuna veriyoruz. Ben Batuhan'ın kazanılması gerektiğine inanıyorum. İnşallah Batuhan bundan çok büyük bir ders çıkarıp, önce Eskişehirspor'a, sonra da Türk futboluna faydalı olur. Biz de Batuhan'ın iyi niyetine, samimiyetine güvenerek, bütün arkadaşları olarak affediyoruz. Bence, Batuhan açısından o kadar da kötü olmamak gerekiyor. Şurada bizde oynayacağı 5 maç var. Belki en kritik maçımızda çıkacak 10-15 dakika girecek, maçı kazandıracak. Bize göre, burada önemli olan tek düşünce Eskişehirspor'un menfaati, başka bir şey değil. Batuhan'dan yararlanabildiğimiz kadar yararlanacağız. Batuhan, bugünden itibaren bizle antrenmanlara çıkacak. Batuhan'ın bizim takımı yakalaması için çok çalışması gerekiyor. Kendini değiştirmesi gerekiyor. Değiştirdiğini düşünerek kendisini affettik. Yoksa affetmemiz mümkün değildi" diye konuştu.

"Bu olayın üstüne gitmeyip, kapatabilirdik" diyen Çalımbay, "Ama kapanacak bir olay değil. Gerekli cezayı verdik. Oyuncu gelip arkadaşlarından, yönetimden herkesten özür dilediği zaman ve şu anda da bulunduğumuz kritik dönemden dolayı affedebilirsiniz. Batuhan'da bir değişiklik görmezsem, 3 gün sonra kesinlikle kovarım. Hiç düşünmem bile. Ben bunu kendisine açık yüreklilikle söyledim. En küçük şeyinde gönderirim. İsterse 1 saat sonra. Biz Batuhan'ı kadroya alıyoruz. Eğer eski Batuhan devam ederse, anında gönderirim. Batuhan'ın oturması, kalkması, giyimi her şeyi çok iyi olacak diye bakıyoruz. Bunlar mutlaka olduğuna inanıyoruz. Batuhan'ın bu olaydan sonra kendini tekrar iyi bir duruma getirmesi için çok iyi oynaması gerekiyor. Bunun da bizim için bir avantaj olduğunu düşündüğümüz için arkadaşımızı affediyoruz. Bırakın saha dışını, kenar, antrenmanda en küçük disiplinsizliğini gördüğümüzde tekrar sonsuza kadar gider" ifadelerini kullandı.

Ayrıca 150 bin TL para cezası verilen Batuhan'ın gelecek haftaki Beşiktaş maçında sözleşme gereği oynayamayacağını açıklayan Çalımbay, "Ben Batuhan'a, 'sen ya dünyanın en iyi futbolcularından birisi olursun kardeşim, ya da o gittiğin barda koruma olursun' dedim. Gerçekten mükemmel bir oyuncu. Batuhan değişirse ve kendini futbola verirse, tabii ki Eskişehir her zaman kendisine kapısını açar" dedi. Çalımbay, bu hafta deplasmanda Ankaragücü ile yapacakları maçtan puan ve puanlarla ayrılmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 18:01:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HAZAR SAĞRA IP: 78.166.112.xxx Tarih : 16.04.2009 11:57:37

umarım aynı hatayı tekrarlamaz. insanlar eskişehirspor u desteklemek için çoluğunun çocuğunun rızkından kısarak izliyor maçları. batuhan ise bu paraları barlarda harcıyor.hemde maça ramak kala. çok üzücü bir durum