4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Batuhan süresiz kadro dışı!

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Fenerbahçe maçı öncesinde kampı terk eden Batuhan Karadeniz'i süresiz kadro dışı bıraktıklarını açıkladı.

Ünal, Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ın da katıldığı yönetim kurulu toplantısının ardından Eskişehirspor Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Eskişehirspor'un dün Fenerbahçe ile deplasmanda önemli bir maç yaptığını, galibiyet ve puan adına maça çıktıklarını, ancak 2-1 yenildiklerini belirten Halil Ünal, "Maçın ilk devresinde iyi mücadele etmemize rağmen golü bulamadık. Oyuncular ikinci yarı disiplinden koptu. Bir hafta önce Galatasaray'ı yenmiştik. Fenerbahçe'yi de yenebilirdik. Bunun nedenlerini araştırıyoruz. Önümüzde önemli ve zor 8 maç var. Rakiplerin de zor maçları var. Bu hafta Ankaraspor maçı var. Mutlak galibiyet adına maça çıkacağız. Her şeyimizi ortaya koyup üç puan alacağız. Kolay maç yok. Ligde kalıcı olduğumuzu göstereceğiz. Yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Ünal, Beşiktaş'tan kiralanan Batuhan'ın, Fenerbahçe maçı öncesinde Eskişehirspor camiasına, tarihine, geçmişine ve bugününe yakışmayacak bir harekette bulunduğunu ifade ederek, "Batuhan, takımın kampta olduğu, hiç kimsenin rahat uyumadığı, stres yaptığı Fenerbahçe maçının önceki akşamı üzülerek belirtiyorum kampı terk etmiştir'' diye konuştu.

Batuhan'ın kampı terk etmesini, askerin ordusunu terk etmesine benzeten Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, şunları söyledi:

"Batuhan, Ortaköy'de gittiği bir bardan 04.00'e doğru çıkmıştır. Bu saatten sonra da otele gelip gelmediği de belli değil. Hala araştırıyoruz. Otele muhtemelen sabah geldi. Maalesef, böyle bir gerçekle karşı karşıya kaldık. Batuhan'ı süresiz kadro dışı bıraktık. Ayrıca, çok ağır para cezasına çarptırılacaktır. Kimse Eskişehirspor'dan daha önemli olamaz. Eskişehirspor, bu olay karşısında kendisine yakışına yapmak zorundadır. Aksi halde Türk futboluna, camiamıza ve futbolculara ihanet etmiş oluruz. Onun arkadaşları çalışacak, idmanda çimleri yiyecek, maçın önemini algılayacak ama o gece bir arkadaşımız kampı terk ederek, barlarda gezecek. Bunun affı mümkün mü ? Bu cezayı vermek zorundayız. Futbol takım oyunudur. Maçın sonucu ne olursa olsun bunu yapardık. Batuhan, Fenerbahçe'ye 30 gol atsa da aynı kararı verirdik"

Ünal, bir oyuncunun kadro dışı kalmasının Eskişehirspor için önemli olmadığını vurgulayarak, "Takım, eksiklerini giderebilir. Batuhan ile henüz görüşmedim, görüşmek de istemiyorum. Konuyu araştırmaya devam ediyoruz. Batuhan'ın yaptığını takıma, camiaya ve taraftara ihanet olarak görüyorum. Batuhan'ın henüz haberi yok. İlk kez basına açıklıyorum. Kendisi resmen birazdan duyar. Beşiktaş'ın da bir açıklaması olacağını düşünüyorum. Eskişehirspor'un aldığı karara saygı duyacaklarını düşünüyorum. Batuhan ile defalarca görüştük. Yaptığı hareketler nedeniyle kendisini defalarca uyarmıştık. Daha önceki disiplinsiz hareketlerinin affı ve telafisi mümkündür. Ancak, son yaptığı çok başka bir şey" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 09:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?