3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

BBP lideri Yazıcıoğlu Eskişehir'de

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, kanun ve hukuk zemininden çıkmadan yapılacak her türlü soruşturma, kovuşturma ve muhakemenin sonuçlarının beklenmesi gerektiğini belirterek, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili fazla yorum yapmanın doğru olmadığını söyledi.

Yazıcıoğlu, yardımcısı Mustafa Destici ve BBP Eskişehir İl Başkanı Aydın Akkaya ile birlikte Eskişehir'in Alpu ilçesinde partisinin seçim bürosunun açılışına katıldı. BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili bir soru üzerine, kanun ve hukuk zemininden çıkmadan yapılacak her türlü soruşturma, kovuşturma ve muhakemenin sonuçlarının beklenmesi gerektiğini ifade etti.

Bu tür operasyonların kişilik haklarını zedelemeden, hukuktan ayrılmadan ve kanunlara uygun olarak yapılması gerektiğini dile getiren Yazıcıoğlu, "Sonuçta ne gibi bilgi ve belgelere sahip olunduğu, hangi iddialara muhatap oldukları tarafımızdan bilinmediği için, üzerine fazla yorum yapmayı doğru görmüyorum. Bir operasyon yapıldığında hemen onları 'çete' diye adlandırmamız, ya da 'Neden bu operasyonlar yapılıyor' diye ortaya çıkmamız doğru değil. Çünkü içerikte, bilgi ve delil olarak ne var? Bu bilgi ve delillerin ciddiyeti ne kadar sağlam delillere dayanıyor? Bunları bilmek lazım. Dolayısıyla medyanın bir yargıç gibi davranması, hatta yargı sonucu gibi yazması ve konuşması, siyasetçilerin konuşması doğru değil. Gelişmeleri takip ediyoruz" dedi.

Yazıcıoğlu ve beraberindekiler, Alpu Kaymakam Vekili Aydın Tetikoğlu ve İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ceyhan'ı da ziyaret etti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 15:48:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?