3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

BBP lideri Yazıcıoğlu halkla buluştu

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, krizin hükümetin dediği gibi 'teğet' geçmediğini ve vatandaşın her geçen gün krizin ağırlığını hissettiğini söyledi.

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, Eskişehir Sivrihisar'da halka hitap etti. Partisinin düzenlediği mitingde konuşan Yazıcıoğlu, ekonomik krizin hükümetin dediği gibi 'teğet' geçmediğini ve her geçen gün vatandaşların krizi bütün ağırlıyla hissettiğini dile getirdi.

Türkiye'nin şu anda 2001 yılından daha derin bir ekonomik kriz yaşadığını söyleyen Yazıcıoğlu, vatandaşların içinde bunu rahatlıkla gördüklerini ve milletin geçmişte yaşadığı krizlerden edindiği tecrübe dolayısıyla ne kadar sessiz kalırsa krizin o kadar kolay atlatılacağı düşüncesiyle ses çıkarmadığını ileri sürdü.

İşyeri açma ve kapama oranlarına bakıldığında, kapananların oranının 2001 krizindekinden daha fazla olduğunu belirten Yazıcıoğlu, "2002 yılında 6 milyar 400 milyon dolar olan dış ticaret açığı bugün 53 milyar doların üzerine çıkmış durumdadır'' dedi.

Siyasete 14 yaşında başladığını ifade eden Yazıcıoğlu, Türkiye'nin kavga etmeden sorunlarını çözmesi gerektiğini kaydederek, "İktidar hiçbir zaman 'sen benim partimden değilsin' diyerek benim belediye başkanım projelerini geri çevirmemelidir. Geri çevirme diye bir şey olmaz. Hangi iktidar olursa olsun belediyeleri desteklemesi gerekir'' diye konuştu.

Yazıcıoğlu daha sonra Sivrihisar Belediye Başkan Adayı Halil Nural Destici ve Günyüzü Belde Belediye Başkan Adayı Kadir Kılınçal'ı tanıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 18:28:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?