5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

BDP'den iki dilli tebrik kartı

BDP VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ TÜRKÇE VE KÜRTÇE YAZILI TEBRİK KARTI GÖNDERDİ

Eskişehir'de 7 farklı sivil toplum örgütü, değişik cezaevlerinde aralarında siyasi tutuklu ve hükümlülere üzerinde güvercin uçuran kelepçeli el resminin yer aldığı Türkçe ve Kürtçe yazılı Yılbaşı tebriği gönderdi.

İkieylül Caddesi üzerindeki postane önündetoplanan BDP, EHP, EMEP, ESP, Halkevleri, ÖDP, SDP ve TÖP üyeleri cezaevlerinde yatan aydınalara ve gazetecilere tebrik kartı gönderdi.

BDP Eskişehir İl Başkanı Yusuf Karataş, Türkiye'de cezaevlerinde 120 bini aşan tutuklu ve hükümlünün bulunduğunu, bunlardan 2 bin 16'sının ise 18 yaşını doldurmamış çocuklardan oluştuğunu kaydetti.

BDP'li belediyelerin kendi anadillerindeki ifadelerinin "Bilinmeyen dil olarak" tutanaklara geçirildiğini belirten Karataş, eşitlik, özgürlük ve adalet barikatlarını yıkmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini dile getirdi.

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından başta Silivri Cezaevi olmak üzere değişik cezaevlerinde bulunan 200'e yakın tutuklu ve hükümlüye Yılbaşı tebriği gönderdi. Tebrik kartın üzerinde Türkçe ve Kürtçe olarak "Yeni yılınız kutlu olsun" ve "Özgürlük asıldır" yazılı ifadeler yer aldı.

BDP VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ TÜRKÇE VE KÜRTÇE YAZILI TEBRİK KARTI GÖNDERDİ
BDP VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ TÜRKÇE VE KÜRTÇE YAZILI TEBRİK KARTI GÖNDERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2010 Çarşamba 17:58:00
Güncelleme :29 Aralık 2010 Çarşamba 18:37:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?