3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

BDP'liler hakim karşısında

İSTİKLAL MARŞI OKUMAYAN BDP'LİLER HAKİM KARŞISINDA

Eskişehir'de 1 Mayıs kutlamalarında İstiklal Marşı'nı okumadıkları iddia edilen 44 kişinin yargılanmasına devam edildi. Polis, adliye önünde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyelerine tepki gösteren vatandaşı uzaklaştırarak tartışmanın büyümesine engel oldu.

1 Mayıs kutlamalarında İstiklal Marşı'nı okunmadıkları gerekçesiyle yargılanan 44 kişi, duruşma için adliyeye geldi. Duruşma çıkışında adliye önünde bir basın açıklaması yapan BDP İl Başkanı İzzettin Altun, 44 arkadaşlarının tekrar mahkemeye geleceklerini belirterek, ''5 bin 600 kişinin alanda olduğunu düşünürsek sadece 44 kişinin belirlenmesi ve bunların sadece BDP'den olması dikkati çekiyor. Bizler Türkiye vatandaşı olarak hakkımızı yasalar çerçevesinde arıyoruz. Bizi başka vatandaş olarak görenler

bundan vazgeçsinler. Benim kimliğimi Kürt olarak tanımanız gerekir. Ben Eskişehir'de yaşıyorum. Biz kardeşliğimizi savunuyoruz. Tüm Türkiye bizimdir. İstiklal Marşı'nı da söyleriz, saygı duruşunda da bulunuruz. Durmamamız gibi bir konu kesinlikle doğru değildir. Böyle bir konuya İstiklal Marşı'nın alet edilmesi hiç hoş bir durum değil'' ifadelerini kullandı.

Bu arada polis, adliye önünde partililere tepki gösteren bir vatandaşı uzaklaştırarak tartışmanın büyümesini önledi. Açıklama, grubun dağılmasıyla olaysız olarak sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2011 Salı 16:07:03
Güncelleme :25 Ocak 2011 Salı 18:55:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?