9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

Bebek arabalı yürüyüş bitti

Eskişehir'de, 5 kişilik ailenin bebek arabası ve bisikletle başlattığı Ankara yürüyüşü 40 kilometre sürdü. Bir suçtan arandığı bildirilen anne gözaltına alınırken, 3, 7 ve 11 yaşlarındaki 3 kızı Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edildi.


2.5 ay önce Osmangazi Mahallesi'nde kirada oturdukları evlerinden ev sahibi tarafından çıkarılınca sokakta kaldıklarını belirten Halil Zümrüt (40), eşi Ayla (36), kızları Şahmeran (11), Şahsenem (7) ve Sudenas (3) ile birlikte dün öğle saatlerinde Ankara'ya yürüyüş başlatmıştı. İnsan Hakları Derneği Genel Merkezi'ne gitmeyi planlayan ve 40 kilometre yürüyen aile fertleri, gece Mahmudiye ilçesi yakınlarında bir akaryakıt istasyonunda konaklamak istedi. Mahmudiye İlçe Jandarma Komutanlığı görevlileri, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bir suçtan arandığı tespit edilen anne Ayla Zümrüt'ü gözaltına aldı. 3 çocuğu ise, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Çocuk Esirgeme Kurumu'na verildi. Baba Halil Zümrüt, serbest bırakıldı.


Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Basri Canbaz, yaptığı açıklamada, evleri polisler tarafından mühürlenince ev sahibinin bir daha ikamete almadığı aileyle yakından ilgilendiklerini ve gerekli yardımları yaptıklarını belirterek, "Çocuklar halen kurum bakımı altındadır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 23:58:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?