5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

BEBKA vizyonunu belirledi

BEBKA VİZYONUNU BELİRLEDİ

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), çevreye ve insana duyarlı müreffeh bir bölge için önemli kararlara imza attı.

BEBKA'nın 13. yönetim kurulu toplantısına Eskişehir Valisi ve BEBKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Mehmet Kılıçlar, yönetim kurulu üyeleri Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen, Bilecik İl Genel Meclis Başkanı H.Hüseyin Çelik, Bursa İl Genel Meclis Başkanı Nurettin Avcı, Eskişehir İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Yapıcı, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Özünlü, Eskişehir Sanayi Odası ve BEBKA Kalkınma Kurulu Başkanı Savaş Özaydemir, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Tekin ve BEBKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Sait Cülfik katıldı. Eskişehir Valiliği'nde yapılan toplantıda BEBKA taslak bölge planı kabul edildi.

Toplantıda, bölgenin tarihi, kültürü ve doğasıyla turizmde cazibe merkezi, girişimci ruhuyla lider olma konusunda önemli kararlar alındı. Yenilikçi ve bilgi odaklı sanayi ve tarımıyla Avrupa'nın en rekabetçi üretim merkezini oluşturmak için çalışma programını belirleyen BEBKA, çevreye ve insana duyarlı müreffeh bir bölge oluşturulması vizyonu çerçevesinde çalışmalar yapılması için önemli adımlar attı. BEBKA yönetim kurulu, belirlenen hedeflere ulaşmak için bilgi odaklı girişimcilik, toplumsal iletişim ve katılımcılık, insana ve çevreye duyarlı yönetişim ilkelerinin temel alınması yönünde görüş birliğine vardı.

BEBKA'nın temel hedefleri içerisinde yer alan sanayide verimlilik ve rekabet gücünün artırılması, tarımda verimlilik ve kırsal kalkınmanın sağlanması, turizm altyapısının ve alternatif turizm ürünlerinin geliştirilmesi, sosyal kalkınmanın desteklenmesi, işgücünün niteliği ve istihdamın artırılması, sürdürülebilir çevre ve enerji ulaşım altyapısının ve lojistiğin güçlendirilmesi konuları prensip olarak kabul edildi. Toplantı, mevcut mali durum raporu, yeni personel alımı ve çalışanların eğitimleri konularının görüşülmesiyle sona erdi.

BEBKA VİZYONUNU BELİRLEDİ
BEBKA VİZYONUNU BELİRLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2010 Çarşamba 13:50:00
Güncelleme :15 Eylül 2010 Çarşamba 14:29:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?