6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Belediyeden 'Geri Kazanım Projesi'

Odunpazarı Belediyesi çocuklara çevreyi koruma şuuru aşılamak için çalışmalarına devam ediyor.

Çevre Haftası dolayısıyla "Geri Kazanım ve Çevre Sokağı"nın açılışı yapıldı. Sokakta, ilköğretim öğrencilerinin atıklardan yaptıkları oyuncaklar sergilendi.

Geri kazanım projesi sayesinde aylık 400 ton ambalaj atığının toplandığını söyleyen Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, "Proje kapsamında, 2007 yılından 2008 mayıs ayına kadar 6 bin 869 ton ambalaj atığı toplanarak ekonomiye kazandırıldı. Toplanan atıkların geri dönüştürülmesiyle her ay 3 bin ağaç kesilmekten kurtarıldı, 400 ton petrol tassarrufu yapıldı. Projemiz Türkiye standartlarını geride bırakarak konut başına haftada 2.6 kilogram atık toplayarak Avrupa standartlarını geçmiştir" dedi.

Çevre İl Müdürü Mehmet Karakaya da geri dönüşüm konusunda çocukların ailelerini eğitmesi gerektiğini vurgulayarak "Geri dönüşüm konusunda hepimiz üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. Özellikle de çocuklar bu konuda ailelerine rehberlik etmeliler ve ekonomiye geri kazandırılacak maddelerin çöpe gitmesine engel olmalılar" diye konuştu.

Çevre Haftası dolayısıyla düzenlenen ambalaj atığından oyuncak yarışmasında ilk üçe giren öğrencilere bisiklet hediye edilirken. ilk 20'ye giren öğrenciler ise müzik çalar kazandı.

Yarışmada birinciliği, plastik atıklardan yaptığı robotla Sami Sipahi İlköğretim Okulu öğrencisi Hamiyet Bayrak alırken, ikinciliği aynı okuldan Bilal Yazar, plastik, kağıt ve metal atıklar kullanarak yaptığı elektrik süpürgesiyle kazandı. Metin Sönmez İlköğretim Okulu'ndan İlker Rahat ise plastik ve metal atıklar kullanarak yaptığı futbol topu ile üçüncü oldu.

Ödül töreninin ardından Belediye Başkanı Burhan Sakallı ve Çevre İl Müdürü Mehmet Karakaya, "Geri Kazanım ve Çevre Sokağı'nın" açılışını gerçekleştirdi.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 13:23:11
Güncelleme :3 Haziran 2008 Salı 13:26:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?