8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Belediyeden su uyarısı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, küresel ısınma sebebiyle yeraltı sularında azalma başlaması üzerine akaryakıt istasyonlarında oto yıkamanın durdurulmasını istedi.


Belediyeden yapılan açıklamada, küresel ısınmanın Eskişehir'de de yeraltı ve yerüstü sularını etkilemeye başladığı belirtilerek, "Bu sebeple Porsuk Barajı gölünde su seviyesinin azalması karşısında, Porsuk çayının şehir içindeki yatağına verilen su, köylü ve çiftçilerimizin mahsulünü kurtarmak için sulama kanallarına tahsis edildi. Kuraklığın yeraltı ve yerüstü suları seviyesini de hızla düşürmesi karşısında, belediyemiz bugünden itibaren benzin istasyonları ile oto kuaförlerine, özel oto sahiplerine fırçalı ve hortumlu yıkamaları durdurarak, kova ve benzeri temizlik araçları kullanımı ile az su kullanarak temizlik yapmalarını tebliğ etti" denildi.


Ayrıca, vatandaşların bahçelerini akşamları ve tasarruflu şekilde sulamalarını tavsiye eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, DSİ'nin de kuyu suyunu kullananlardan azami derecede az su tüketmelerini istediğini ve yeni kuyu açmaya izin verilmeyeceğini, izinsiz kuyu açanların da cezalandırılacağını bildirdiğini hatırlattı.


Öte yandan ESKİ Genel Müdürlüğü de, son günlerde Ankara, İstanbul ve bazı illerde çekilen su sıkıntısı haberlerinin yanı sıra, aşırı derecede artan sıcaklar yüzünden vatandaşların endişeye kapılarak, günlük içme suyu ihtiyaçlarından fazla damacana almalarının sakalarının semtlere günlük dağıtım düzeninde bozulmalara yol açtığını açıkladı. ESKİ yetkilileri, vatandaşların ihtiyaçları kadar damacana alıp, içme suyu stoğu yapmaktan kaçınmaları gerektiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2007 Çarşamba 18:58:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayşe IP: 88.228.212.xxx Tarih : 27.07.2007 16:20:31
lütfen herkes bilinçlensin gereğinden fazla damacana alıp diğer insanları zor durumda bırakmayın lütfennn biraz daha gözünüzü açın..tasarruf yapalım ...