6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Belediyeden ücretsiz kesim hizmeti

Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi, Kurban Bayramı'nda hayvanlarını kurban kesim yerlerinde ücretsiz kestirecek vatandaşları tahsis edilecek araçlarla evlerine kadar bırakacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, vatandaşların Kurban Bayramı'nı rahat ve huzurlu geçirebilmeleri ve kurbanlarını sıkıntısız kesebilmeleri için gerekli tedbirler alındı. Vatandaşlar, bayramda küçükbaş hayvanlarını Yenikent Mahallesi Yenikent, Emek-71 Evler pazar yerleri, Vişnelik Mahallesi Şehit Zeynel Toköz, İstiklal Mahallesi Camii, Akarbaşı Mahallesi Akıcılar sokaklarında ve Yunuskent, Hamamyolu Sıcak Sular mevkilerindeki oto yıkama alanlarında ücretsiz kestirebilecek. Belediye kurban kesim yerlerinde 30 kasap, 14 güvenlik elemanı, 7 temizlik görevlisi, 7 şoför görevlendirecek ve araçlar da tahsis edecek.

Tüm kesim yerlerinde kurbanların 2 veteriner hekim ve sağlık memuru gözetiminde kesileceğini belirten belediye yetkilileri, "Kurban satış yerleri ise Şehabettin Caddesi Bademlik, Gökmeydan Mahallesi Turgut Reis Endüstri Meslek Lisesi yanı, Emek Mahallesi Emek kapalı pazar yeri arkası, Dumlupınar Öğrenci Yurdu karşısı olarak belirlendi. Tüm bu hizmetler karşılığında vatandaşlardan herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Aracı olmayan vatandaşlar da düşünüldü. Tahsis edilecek araçlarla vatandaşların kestikleri kurbanlar evlerine kadar bırakılacak. Vatandaşların kurban bayramlarını huzur içinde geçirebilmeleri için her tedbiri aldık" dedi.


Kurban kesim yerlerinden faydalanmak isteyen vatandaşların küçükbaş hayvan kesimleri için Odunpazarı Belediyesi Beyaz Masa birimine giderek ya da '4442600' numaralı telefondan müracaat edebileceklerini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 13:19:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?