8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Belediyeden yağmur suyu tünelleri

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Porsuk Çayı'nın kent içi geçişini kapsayan yaklaşık 12 kilometrelik bölümünde her iki kıyı boyunca uzanan büyük ölçekli beton yağmur suyu toplama tünelleri inşa ediyor.

Porsuk Çayı'nın temiz kalması için yoğun şekilde çalışan belediye ekipleri, kent genelinde Porsuk'a deşarj edilen yağmur suyu hatlarının akarsu ile bağlantısını kesecek olan 2 metreye 2 metre kutu kesitli tünellerin inşaatına devam ediyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Porsuk Çayı yatak ıslah çalışmaları ile bağlantılı olarak yürütülen eski köprülerin yenilenmesi, taşkın yolları ve peyzaj düzenlemeleri gibi çalışmaların büyük maliyetler ve zaman gerektirdiğini belirterek, "Porsuk'un kent içi geçişinde temiz akması için evvelce hiç bir belediye yönetiminin cesaret edemediği büyük projenin sonuna geliyoruz. Porsuk Çayı'nın temiz kalması için sadece bizim değil, halkımızın da duyarlı olması gerekiyor. Herkesin Porsuk'u ve şehrimizi temiz tutmak için üzerlerine düşen sorumlulukları mutlaka yerine getirmesi ve Porsuk'u kirletenleri uyarlamaları gerekiyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 14:52:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?