6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Belediyenin peyzaj çalışmaları sürüyor

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, "Porsuk Projesi" kapsamında başlattıkları peyzaj çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Çok büyük ölçekli bir projeyi daha temel atma ya da açılış törenleri düzenlemeye gerek duymadan sessiz, sedasız tamamlıyoruz" dedi.

Belediye ekiplerinin, Porsuk Çayı'nın Eskişehir kent içi geçişini kapsayan yaklaşık 13 kilometrelik kısımda yürüttüğü proje doğrultusunda gerçekleştirilen peyzaj çalışmaları sürüyor. Nehrin, Gökmeydan Mahallesi mevkisinde bitki ve ağaç dikimi çalışmalarını kısa bir süre önce tamamlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şimdi de Osmangazi-Sümer bölgesinde çalışma başlattı.

Ekipler, Porsuk'ta erozyona bağlı toprak kaymasını engelleyici 'şilte gabion' çalışması gerçekleştirilen yerlere ağaç dikiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, projede sona yaklaştıklarını belirterek, "Çok büyük ölçekli bir projeyi daha, temel atma ya da açılış törenleri düzenlemeye gerek duymadan sessiz, sedasız tamamlıyoruz. Porsuk Çayı'nın Eskişehir kent içi geçişini kapsayan 13 kilometrelik kısmını baştan sona yeniledik. Akarsu üzerindeki eski köprülerin tamamını da yeniledik, ihtiyaç olan yerlere yeni köprüler yaptık. İnşa ettiğimiz köprü sayısı 24'ü buldu. Porsuk'ta büyük işçilik ve zaman gerektiren inşaat çalışmalarının ardından, şimdi de Porsuk'u yemyeşil bir kuşak içine alacak olan peyzaj düzenlemelerine geçtik. Önümüzdeki bahar aylarından itibaren Porsuk Çayı, temizlenen yatağı, yenilenen köprüleri ve gezi ve ulaşım botlarının yanı sıra peyzajı ile de hemşerilerimizin gurur kaynağı haline gelecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 13:36:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?