3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Bes'çiler yine vergi dairesindeydi

Eskişehir’de, Büro Emekçileri Sendikası Şubesi (BES) üyeleri hükümeti protesto etti. Taşbaşı Vergi Dairesi önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik BES üyesi, ellerinde pankart ve dövizlerle slogan attı.

BES Basın Sözcüsü Habibe Aydın yaptığı açıklamada, hükümetin yeni yılın ilk gündeminde IMF ile yapılan stand-by anlaşmasına dönük çalışmaların olduğunu ifade ederek, "Bu çalışmalar sonucu gelir idaresinin yeniden yapılandırılması, personel rejimi ve sosyal güvenlik reformları, genel sağlık sigortası ve Emekli Sandığı kanunlarında değişiklik gibi emekçiler ve halka karşı saldırı yasalarının düzenlemeleri yer almaktadır" dedi.

Gelir idaresinin yapılanmasında, maliyede uzmanlık dalı sayılan mesleklerin taslakta yer aldığını ifade eden Aydın, "Mevcut personel niteliksiz olarak tanımlanarak tasfiyesi planlanmaktadır. Mükellef Hizmetleri Daire Başkanlıkları, dolaylı vergiler, dolaysız vergiler, büyük mükellefler gibi olmak üzere mükelleflerin vergi biçimine göre gelir ve gider kurumları ayrıştırılmaktadır. Tahsilat işleri özelleştirilmekte, defterdarlık kaldırılmakta, devletin gelir ve gider kurumları ayrıştırılmaktadır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2005 Cuma 17:38:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?