8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Besi OSB'ye, bakanlıktan onay

Eskişehir'in Beylikova İlçesi'nde kurulma aşamasında olan Besi Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili protokolün, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından onaylandığı bildirildi. 

Beylikova Belediye Başkanı Hasan Tezel, yaptığı açıklamada, bakanlığın onaylamasıyla tüzel kişilik kazanan Besi OSB'de, büyükbaş, küçükbaş besi, süt üretimi, süt, et entegre tesisleri, tarım ve hayvancılığa dayalı sanayi tesisleri kurulacağını belirterek, "Eskişehir İl Özel İdaresi'nin yüzde 30, Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 20, Beylikova Belediyesi'nin yüzde 20, Eskişehir Ticaret Odası'nın yüzde 10, Eskişehir Ticaret Borsası'nın yüzde 10, Eskişehir Ziraat Odası'nın yüzde 10 payı olacak olan Besi OSB'nin yönetim kurulu başkanlığına Vali Kadir Çalışıcı getirildi. Cafer Odabaşı Yönetim Kurulu Başkan Vekili olurken, ben ve İbrahim Çetinkaya ile Cemal Kılıç da yönetim kurulu üyeliklerine seçildik" dedi. 

Vali Kadir Çalışıcı'nın, 1 Nisan Pazar günü Eskişehir'e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'dan bahse konu projeye destek talep etmesi üzerine Besi OSB'nin bakanlığın yatırım programına alındığına dikkati çeken Tezel, "Eskişehr ve Beylikova için hayati önem taşıyan bu proje ile tarım ve hayvancılık alanında 50 ila 500 baş besi ve süt üretim çiftlikleri kurulabilecek. Burada merkezi sağım üniteleri, veterinerler ve soğutma odaları ve benzeri olacak. Bunların sağlıklı bir şekilde et ve et ürünleri işleyecek tesislerinin kurulmasında, tarım ve hayvancılığın temel girdileri, yem, deri fabrikaları gibi kuruluşlar bulunacaktır. Buradan doğabilecek katı ve sıvı gübrelerin biogaza çevrilerek, bundan enerji üreten tesisler kurulabilecek ve ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır. Bu Besi OSB'nin asıl hedefi, hayvancılık işini iş olarak kabul etmiş, profesyonelce yönetilen uluslararası standartta süt ve et üretimi yapabilen, hastalıklardan arındırılmış işletmelerin desteklenmesi ile ülkemizde hayvancılığın karlı ve verimli çalışabileceği bir ortam sağlanacaktır" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2007 Salı 18:19:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?