5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Bilboard tartışması tatlı bitti

ESKİŞEHİR'DE AK PARTİ İLE CHP'LİLER ARASINDAKİ BİLBOARD TARTIŞMASI

Eskişehir'de CHP'li bir grupla, AK Partililer arasında yaşanan bilboard tartışması tatlıya bağlandı.

Bir grup CHP'li gencin Atatürk Caddesi'ndeki AK Parti'ye ait bilboardlardaki afişlerin yırttığı tesadüfen oradan geçmekte olan AK Parti Eskişehir Milletvekili Nedim Öztürk, İl Başkanı Salih Koca ve bir grup partili tarafından görüldü.

CHP'li grubun yanına giden AK Partililerle CHP'li grup arasında tartışma yaşandı. Bu sırada ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi gönderildi. Ekiplerin iki grubun arasına girmesiyle tartışma büyümeden yatıştırıldı. Ancak, birbirlerinden şikayetçi olan iki grup polis araçları ile Odunpazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Olayın duyulması üzerine CHP Eskişehir Milletvekili Murat Sönmez, AK Parti Eskişehir Milletvekili Murat Mercan da polis merkezine geldi.

Bir süre sonra Emniyet Müdürlüğü'nden çıkan milletvekileri burada bir açıklama yaptı. CHP Milletvekili Murat Sönmez, ufak bir gerginliğin yaşandığını belirterek, "Bu gerginlik Eskişehir'in düzenini bozacak veya gerginliğini devam ettirecek bir olay olmayacak. Biz vekil arkadaşlarımızla konuşarak tatlıya bağladık. Bu konuda AK Partili arkadaşlarıma teşekkür ederim, bize gösterdikleri hoş görüden dolayı" dedi.

AK Parti Milletvekili Mercan ise bilboardların paylaşımı konusuyla alakalı sorulan bir soru üzerine, "Kararı Seçim Kurulu verecek. Seçim Kurulu ne karar verirse biz onu uygulayacağız. Yapılan açıklamalarda biraz acele davranıldı. Seçim Kurulu'nun kararını yarın (Bugün) hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

Bu sırada polis merkezi önünde toplanan bir grup CHP'li "Cumhuriyetin yıkılmayan son kalesi CHP" başlıklı bir pankart açtı. Polis, partililere sözlük müdahalede bulunarak pankartı toplattı. Açıklamaların ardından her iki partinin milletvekilleri birbirleriyle tokalaşarak araçlarına binerek ayrıldı. Milletvekilleri her iki parti grubunun birbirlerinden şikayetçi olmadıklarını söyledi.

ESKİŞEHİR'DE AK PARTİ İLE CHP'LİLER ARASINDAKİ BİLBOARD TARTIŞMASI
ESKİŞEHİR'DE AK PARTİ İLE CHP'LİLER ARASINDAKİ BİLBOARD TARTIŞMASI
ESKİŞEHİR'DE AK PARTİ İLE CHP'LİLER ARASINDAKİ BİLBOARD TARTIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 09:41:02
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 10:02:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?