3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Bilezik cinayetine müebbet

Eskişehir'de, akrabasını kolundaki 4 altın bilezik için boğarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Funda Kenar (27), ağırlaştırılmış müebbet ve ayrıca 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü son duruşmasında, tutuklu sanık Funda Kenar bir kez daha hakim karşısına çıktı. Cinayet mahallindeki havluda ve maktul Rabia Karaca'nın iç çamaşırında bulunan kanın DNA testiyle kendisine ait olduğu tespit edilen Kenar, mahkeme heyetinin son sözünü sorması üzerine, "İfademi hiç değiştirmedim. İşlemediğim suçu kabul etmiyorum. Öldürmem için hiç bir sebep yok. Ben evlerinin kapısının önünden dahi geçmedim. Suçu işlemediğime dair çocuğumun üzerine yemin bile edebilirim. Beraatimi istiyorum" dedi.

Duruşma sonunda kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Funda Kenar'ı "adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırdı. Ayrıca sanığa, "gasp" suçundan 8 yıl hapis cezası verildi.
11 Mart 2003 tarihinde Işıklar Mahallesi Barışcan Sokağı'ndaki Hazan Apartmanı'nda meydana gelen olayda, evli ve 2 çocuk annesi Rabia Karaca (41), evde yalnızken boğularak öldürülmüş ve kolundaki bilezikler gasp edilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2005 Cuma 17:48:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?