7
Mayıs
2024
Salı
ESKİŞEHİR

Bir gecede 41 işyerini soyan hırsız yakalandı

Eskişehir’de bir gecede 41 işyerini soyan 2 zanlı, polisin operasyonuyla Kütahya’da kaldıkları bir otel odasında yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosu ekiplerinin sıkı takibi sonucu yaklaşık 2 ay önce Cumhuriyet Mahallesi Porsuk Bulvarı üzerindeki Çağlayan İş Merkezi’nde bulunan 41 dükkanı bir gecede soydukları ileri sürülen Enver B. (33) ile teyzesinin oğlu Ahmet K. (24), Kütahya’da kaldıkları bir otelde yakalandı. Gözaltına alınan zanlılardan Enver B.’nin 19 ayrı hırsızlık suçundan sabıkası olduğu, 41 işyerinin yanı sıra 21 gün önce de Eskişehir İl Müftülüğü’nden kalem çaldığı, ayrıca Muğla ve Balıkesir’de de hırsızlık olaylarına karıştığı tespit edildi. 41 işyerini tek başına soyduğunu itiraf eden Enver B.’nin üzerinde, sahte sürücü belgesiyle nüfus cüzdanı ele geçirildi. Polis, çalınan eşyalardan 2 adet diz üstü bilgisayar, 1’er adet cep telefonu, çakmak, tıraş makinesi, saç kurutma makinesi, altın saat, anahtarlık, jeton, eski paralar ile piyango biletleri ve kalemler ele geçirdi.
Bu arada hırsızlık mallarını satın aldıkları belirlenen İstanbul ve Afyon’daki 3 kişinin de gözaltına alındığı bildirildi.

Hakkında 44 ayrı hırsızlık suçundan dosya düzenlenen Enver B. ile suç ortağı olduğu iddia edilen Ahmet K., sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel, "Çağlayan" adını verdikleri operasyonla ilgili aranan 2 hırsızlık zanlısını yakalayan personelini kutlarken, sanıkların çaldıkları bir miktar altını ise Afyon’da sattıklarının anlaşıldığını söyledi.

Eskişehir-İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 12:54:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?