6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Bit Yeniği seyirciyle buluştu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın 43. oyunu olan 'Bit Yeniği'nin galası yapıldı.

Georges Feydeau’nun yazıp, Haldun Dormen’in yönettiği oyunun ilk gösterisi ve galası, Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda gerçekleştirildi. Bir karı kocanın sadakat sorgulamasını konu alan oyunu; Tülin Oral, Engin Orbey, İzzet Günay, Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal, Göksel Kortay, Mustafa Alabora, Nurhan Karadağ, Behiç Ak, Orhan Alkaya, Üstün Akmen gibi davetliler de izledi.

Bit Yeniği'nde, Şehir Tiyatrosu sanatçıları Ali Eyidoğan, Ecren Can Serim, Yalçın Özen, Ercüment Yılmaz, Melda Yılmaz, Bilge Cezayirli, Mete Ayhan, Murat Danacı, Zafer Ergül, Serhat Onbul, Özlem Boyacı Onan, Hakkı Kuş ve İsmail Dündar rol aldı.

Oyundan sonra bir konuşma yapan Haldun Dormen, "Eskişehir'de oyun sahnelemediğim seneyi, eksik geçirmiş sayıyorum. Bu şehirde yaşamak ve Şehir Tiyatroları çatısı altında oyun sahnelemek, benim için gerçekten büyük bir zevk. Kendimi Eskişehirli gibi hissediyorum. Benim böyle hissetmemi sağlayan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Yılmaz Büyükerşen'e ve Eskişehir'in sanatsever halkına sonsuz teşekkürlerimi bildirmek istiyorum" dedi.

Oyun bitiminde Tülin Oral'ı da sahneye davet eden Dormen, "1966 yılında Dormen Tiyatrosu'nda Bit Yeniği oyununu ilk biz oynamıştık. Şimdi, o oyunda oynayanlardan çok azımız hayatta. Tülin hanım da Dormen Tiyatrosu'nun en sevilen oyuncularındandır. Bit Yeniği'nde 'Raymonde' rolünü kendisi oynamıştı. Aramızda olması bizim için çok özel" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 14:11:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?