4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

'Bize hizmet etme fırsatı verin'

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Fazıl Tekin, "Çağdaş üniversiteler, sadece kapalı kapılar ardında bilgi üreten kurumlar değildir" dedi.


Eskişehir Anemon Otel'de düzenlenen ''Eskişehir Ekonomisi ve Geleceği'' konulu panelde konuşan Prof. Dr. Tekin, "Siz bir takım şeyler yapmak istiyorsanız, muhakkak ki yürütmenin, yani siyasi gücün ve erkin yanınızda olması gerekiyor.

O olmadığı takdirde, bakın az önce bir örnek getirildi. Dendi ki, özel bir bölge belirleme çalışmaları var. Bu çalışmalar içerisinde Eskişehir yer almıyor. Yer alması için sağlıklı diyaloglar içerisinde olmamız gereği ortadadır. Biz üniversiteler olarak daima bu tür olumlu ve verimli işbirliği içerisinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.


"Sanayi, ticari kuruluşlarımıza her zaman üniversitelerin kapısının açık olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum" diyen Rektör Tekin, şunları söyledi:
"Çağdaş üniversiteler, sadece kapalı kapılar ardında bilgi üreten kurumlar değildir. Topluma yararlı olan araştırmalarını toplumla paylaşan kurumlardır. Biz de bunun içerisinde bulunuyoruz, lütfen bizleri de bu şekilde kabul ediniz. Sizlere hizmet fırsatını bizlere veriniz."

İha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 15:23:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?