3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Borsayı bastı, tüccarı tokatladı!

Eskişehir Ziraat Odası (EZO) Başkanı Hüseyin Ünal, taban fiyatın altında alım yapıldığını iddia edip bir grup çiftçiyle gittiği Ticaret Borsası açık arttırma salonunda tartıştığı bir tüccara tokat attı. Ünal'ın yanındaki bir kişi ise, mikrofon ve klavye atmayı denediği tüccarlara arpa dolu plastik kap fırlattı.

Ünal, bir grup çiftçiyle birlikte Gündoğdu Mahallesi'ndeki Eskişehir Ticaret Borsası'na gidip, tüccarların bulunduğu açık arttırma salonuna girdi. Bir süre arpanın açık arttırma usulüyle satışını izleyen Ünal, daha sonra mikrofonu eline alıp, "Devletin açıkladığı arpanın en düşük taban fiyatı 330 kuruş, en yüksek ise 375 kuruş. Buna rağmen 315 kuruştan arpa alıyorsunuz. Sizde hiç vicdan, merhamet yok mu? Vicdanında hakkı görmeyen kişi, insan olsa da hayvan sayılır. Siz hayvan mısınız? Bu millete yazık değil mi? 3-5 tane fabrikanın yalakalığını yapacağız diye, burada çiftçiyi mağdur duruma düşürüyorsunuz" dedi.

Hüseyin Ünal'ın sert sözlerine tepki gösteren tüccarlardan Halil İbrahim Yıldırım, yerinden kalkarak yanına geldiği oda başkanı ile tartışmaya başladı. Münakaşa esnasında Hüseyin Ünal, herkesin ve gazetecilerin gözü önünde Yıldırım'a tokat attı. EZO Başkanı Ünal'ın tüccarı tokatlamasının ardından salondaki hava iyice gerginleşti. Ünal'ın yanındaki bir kişi, tüccarlara mikrofon ve klavye fırlatmaya teşebbüs etti.

Sözkonusu kişi, en sonunda salondaki masa üzerinde duran ve içinde arpa olan plastik kapı tüccarların üzerlerine fırlattı. Olaylar bir süre sonra yatışırken, borsa yetkilileri polis çağırdı. Tüccar Yıldırım, kendisine tokat atan Ünal'dan şikayetçi olmadı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 18:25:45
Güncelleme :3 Temmuz 2009 Cuma 18:30:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?