8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Boya atölyesinde korkutan yangın

Eskişehir'de, Mobilyacılar Sitesi'nde bir boya atölyesinde çıkan yangın korkulu anlar yaşattı. Yangında, dumandan zehirlenen bir işçi hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Eskişehir-Ankara Karayolu'nda bulunan Eskişehir Mobilyacılar Sitesi'nde (EMKO) bulunan bir firmaya ait servis istasyonunun boya atölyesinde, henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine 5 itfaiye ekibi sevk edildi. Atölye içinden bulunan boya ve yağ tenekelerinin alev aldığı yangında, tenekelerin patlaması çevrede bulunan vatandaşlara heyecanlı anlar yaşattı. İşyerindeki yangını, çevrede toplanan bazı işçiler de endişeyle izledi.

Yangına müdahale etmek isteyen Murat Aykut (27) adlı işçi, dumandan zehirlendi. İşçi, olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ambulansında yapılan ilk müdahalenin ardından kaldırıldığı Eskişehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saat süren çalışmasının ardından yangın, etrafta bulunan diğer mobilya atölyelerine sıçramadan söndürüldü. Yangından sonra işyerinde büyük çaplı maddi hasar meydana geldiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Yeter, yangının boya atölyesinde bulunan boya kutularının alev almasından kaynaklandığı belirterek, "Ekiplerimizin müdahalesi ile yangını kısa sürede söndürdük. Yangının çıkış sebebini araştırıyoruz" dedi. Jandarma ekipleri, olayla alakalı soruşturmayı sürdürüyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 15:04:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?